RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Вперше в історії: суд ухвалив вирок митрополиту УПЦ МП

В Україні вперше винесли судовий вирок високопоставленому митрополиту Української православної церкви Московського патріархату.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки.

Читайте також: Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

Там зазначають, що йдеться про рішення районного суду Кропивницького. Він виніс вердикт колишньому керівнику Кіровоградської єпархії митрополиту Іосафу, а також секретареві цієї установи.

За інформацією СБУ, фігуранти займались публічним вихвалянням захоплення російськими окупантами частини території України. Також вони роздмухували міжрелігійну ворожнечу в регіоні на користь Росії. Встановлено, що єпископ входив у найближче оточення Московського патріарха Кирила, з яким координувалась підривна діяльність проти України.

Примітно, що вони цілком визнали свою вину в інкримінованих злочинах та підтвердили доказову базу, яку зібрали на них СБУ.

Згідно із судовим рішенням, їх засудили за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 161 ККУ "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, вчинене за попередньою змовою групою осіб".

Оскільки вони пішли на співпрацю зі слідством, то отримали три роки позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. Окрім того, їм заборонили обіймати релігійні посади.

Нагадаємо, раніше оприлюднили прізвища чотирьох митрополитів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП), позбавлених громадянства України через російський паспорт.

  • Вас також може зацікавити:

Священник УПЦ МП благословляв окупантів на Харківщині: фото та заява СБУ

Храм у Хмельницькому виходить із УПЦ МП: що вирішили парафіяни

Збирався їхати до Росії: прикордонники затримали у Києві священника