RU  UA

Ворог "перебирає харчами": в ЗСУ оцінили загрозу нового ракетного удару

Росія після потужної атаки 16 травня по Україні знову готується до наступного ракетного удару, масованого чи точкового.

Про це в ефірі Апостроф TV розповіла начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Читайте також: "Влучання" по ЗРК Patriot в Києві: як брешуть в Росії і що кажуть на Заході

За її словами, зараз ракетоносії у Чорному та Азовському морях відсутні, заведені до пунктів базування. Очевидно, що поповнюють запаси палива та озброєння. Водночас наразі загрозу становить авіація.

"Те, що активізувалася стратегічна авіація, може свідчити про підготовку наступного ракетного удару, масованого або точкового. Ворог зараз "перебирає харчами", намагається знайти для себе відпочинковий спосіб, за допомогою якого вони зможуть подолати нашу протиповітряну оборону. Ракетоносіїв у морі зараз немає, але вони можуть з'явитися там протягом 2-3 годин", - зауважила речниця.

Вона зазначила, що Росія, попри високу вартість, не заощаджує ракет. Для них зараз важливіша псевдоперемога, яку хочуть "згодувати своєму електорату".

"Залишилася практика застосування тактичної авіації, зі скиданням керованих авіабомб. Поки що вони утримують ці літаки поза зоною досяжності нашої ППО. Вони намагаються її розкрити, щоб потім атакувати чимось суттєвішим", - додала Наталія Гуменюк.

  • Вас може зацікавити:

Усі "Кинджали" збито, це справжній "Залізний купол": екскомандувач ДШВ оцінив роботу української ППО

Росія била по Києву "Кинджалами": Залужний розповів про результати роботи ППО

Росія бреше про знищення ЗРК Patriot: у США озвучили деталі