RU  UA

Усі "Кинджали" збито, це справжній "Залізний купол": екскомандувач ДШВ оцінив роботу української ППО

Атакуючи Україну, зокрема Київ, ракетами російські окупаційні війська намагаються дослідити роботу української ППО – ворожий напад на столицю у ніч проти 16 травня продемонстрував, що оборона наразі дуже ефективна.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Іван Якубець, екскомандувач ДШВ.

За його словами, попри те, що цієї ночі ворог застосував велику кількість ракет, усі цілі були збиті.

"Подібний досвід у світі має тільки Ізраїль. Проте йому не доводиться працювати з настільки серйозною зброєю. Збиття 6 Калібрів - дуже видатний успіх нашої ППО", - пояснив Якубець.

За його словами, ракета "Кинджал" була створена на основі ракети "Іскандер" – вона розганяється за допомогою літаків до швидкості гіперзвуку, тобто приблизно 10 Махів. Водночас ЗРК Patriot працює на 5-7 Махів.

Читайте також: Росія била по Києву "Кинджалами": Залужний розповів про результати роботи ППО

"Якщо Петріот бере російські ракети, значить їхня швидкість менш як 10 Махів. Сьогоднішній день показав, що натівська зброя може збивати будь-які російські ракети", - наголосив екскомандувач ДШВ.

Він також прокоментував ситуацію із контрнаступом ЗСУ, зазначивши, що командування українських військ грамотно до нього готується, знищуючи ворожі склади та логістику.

"Ми вчимося відбивати авіаційні удари, оскільки вони будуть найнебезпечніші для наступу. Також ЗСУ ведуть активну оборону на фронті", - пояснив військовий.

Водночас атаки під Бахмутом дозволяють вивчити моральний стан ворога, який виявився не таким вже й високим, а українські командири навчаються наступати, оскільки перехід від оборони до наступу - дуже специфічний процес, який потребує спеціальних навичок і підготовки.

Раніше ми писали, що унаслідок ракетної атаки на Київ у ніч проти 16 травня уламки ракет впали на території зоопарку.

  • Вас може зацікавити:

Окупанти намагалися наступати біля Авдіївки, ЗСУ завдали ударів по живій силі і техніці ворога — Генштаб

Майже 200 тисяч: в Генштабі оприлюднили нові дані про втрати РФ

Франція передасть Україні ракети великої дальності: Макрон обіцяє ще більше зброї для контрнаступу