RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Бахмут та Мар'їнка залишаються в епіцентрі боїв: зведення за 22 травня

Попри те, що російські окупанти зазнають великих втрат у людях та техніці, вони продовжують спроби прорвати українську оборону на Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Найжорстокіші бої відбуваються у Бахмуті та Мар'їнці.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Фортеця Бахмут: у ЗСУ поставили крапку в спекуляціях навколо "здачі" міста

"Протягом доби противник завдав 21 ракетного удару, по містах Дніпро, Запоріжжі та населених пунктах Харківщини із застосуванням 4 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555, 5 крилатих ракет Х-22, 2 балістичних ракет "Іскандер-М" та 5 керованих зенітних ракет С-300, і 4 інших, поки не визначеного типу, нашими воїнами був знищений ворожий ударний вертоліт Мі-24 та розвідувальний БпЛА", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог завдав 42 авіаційних ударів, застосувавши іранські ударні БпЛА "Shahed". За уточненою інформацією, 21 із 21 було знищено. Також окупанти здійснили близько 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Протягом доби сталося 25 бойових зіткнень на зазначених ділянках фронту, в епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар'їнка. Авіація Сил оборони за добу завдала 8 ударів по розташуванню особового складу та військової техніки противника, а також 2 – по зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 11 артилерійських засобів та радіолокаційну станцію супротивника", - зазначили в пресслужбі.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський спростував втрату контролю ЗСУ над позиціями в Бахмуті та окупацію міста росіянами.

Вас також може зацікавити:

Ми заганяємо росіян у бахмутський капкан – воїн-штурмовик ЗСУ

Путін привітав армію РФ зі "взяттям" Бахмута: в ISW оцінили реальну ситуацію. Карта

ПВК "Вагнер" близька до розгрому? У ЗСУ озвучили несподівану заяву