RU  UA

Що означає рейд на Бєлгородщину та чого чекати у майбутньому: прогноз експерта

Події у Бєлгородській області є своєрідним тролінгом декларативного характеру, проте наслідки можуть мати додатковий воєнний ефект.

Про ситуацію на території РФ в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач Давид Шарп.

Читайте також: В ГУР підтвердили проведення операції на території Бєлгородської області: подробиці

"Остаточні висновки, звісно, робити ще рано – туман війни, хаос, дуже багато панічних повідомлень, насамперед, з російської сторони. Але загальний висновок, насправді, досить простий – кордон не прикритий, і якщо російська влада не хоче повторення такого роду історій, їй варто вжити серйозних додаткових заходів щодо охорони кордону. Але такі заходи – це відволікання ресурсів з інших напрямів, тобто дилема непроста", - зазначив експерт.

При цьому він зауважив, що задум цієї операції достеменно невідомий, і висловлює сумнів, що може йтися про створення постійної зони безпеки тієї чи іншої ширини.

"Насправді, зона безпеки, якщо ми говоримо, наприклад, про захист Харкова та Харківської області від обстрілів ракетами С-300, то, звичайно, вона має бути досить глибокою суто технічно. Кілометр-два-три - цього мало, навіть якщо це вздовж усього кордону", - пояснив він.

Більше того, з військової точки зору складно припустити, що невелика група, навіть ротного рівня, здатна утримувати територію досить довго.

"Наскільки ми бачимо, великих сил українського командування тут не запроваджувало. Тому це, швидше за все, такий тролінг декларативного характеру, а ось наслідки його можуть мати додатковий воєнний ефект. Те, що я маю на увазі, - додаткова обережність з боку російських військових, які продовжують і продовжать діяти в Бєлгородській області, і, природно, заходи безпеки - перекидання тих чи інших сил, створення укріплень - все, що є відволіканням ресурсів. Ну, а реальне створення зони безпеки, яку збираються постійно утримувати, - я все ж не говорив би", - додав Давид Шарп.

Раніше ми писали, що в ГУР заявили про те, що Росія оперативно евакуює ядерні боєприпаси зі сховища у Бєлгородській області на тлі операції "Російського добровольчого корпусу".

  • Вас може зацікавити:

Російські добровольці заявили про звільнення першого населеного пункту в Росії

У Бєлгородській області щось відбувається: в прикордонних селах численні вибухи. Фото і відео

У Бєлгородській області впав гелікоптер: оголошено плани "Перехоплення" та "Едельвейс"