RU  UA

Це аперкот для Путіна особисто: чому ФСБ не захистила Білгородську область

У Бєлгородській області чути вибухи та стрілянину, легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводять операцію зі створення "смуги безпеки" для захисту українців від терористичних обстрілів з боку РФ. Цей епізод чітко виявив нездатність російських силовиків контролювати навіть власні кордони.

Про ситуацію в Білгородській області РФ та її наслідки в ефірі "Апостроф TV" розповів політтехнолог Олег Постернак.

Читайте також: Що означає рейд на Бєлгородщину та чого чекати в майбутньому: прогноз експерта

"Нагадаю, що в Російській Федерації саме ФСБ відповідає за державний кордон. Тому, це безпосередній удар по ФСБ - демонстрація слабкості, нездатності даної структури забезпечити захист кордону Російської Федерації. Фактично, це аперкот для Путіна особисто", - наголосив Постернак.

Також експерт вказав на повну безпорадність федеральної та місцевої влади, яка виявилася не здатною забезпечити порядок навіть після невеликого інциденту. За його словами, Російський добровольчий корпус – це не величезна армія, це лише кілька сотень людей, які влаштували паніку на всю Російську Федерацію.

"І ще один наслідок. Люди, які розробляли цей партизанський рейд, і його здійснювали, вони розуміють, що Путін, швидше за все, повинен діяти таким чином: або запровадити воєнний стан прикордонних областей, і це буде на руку Україні, оскільки фактично перенесе війну вперше на суверенну територію Російської Федерації, це ще більше зруйнує його підтримку, це означатиме загальну мобілізацію, а це ще збільшує паніку, масові негативні настрої, що робить вразливість путінського режиму безпосередньою, і я думаю, що, в принципі, це одна із цілей”, - резюмував експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що жителі Грайворона Бєлгородської області масово тікають із міста.

Вас також може зацікавити:

У Грайвороні трапилась "бавовна": жителі повідомили про детонацію складу боєприпасів

"Танки йдуть на Білгород": у російських Z-пабліках заявили про початок контрнаступу ЗСУ

У Маріуполь доставили партію "бавовни": місцеві повідомили про потужні вибухи