RU  UA

Путін скоро може втратити владу: ексрозвідник США оцінив вплив рейдів у Бєлгородську область на хід війни

Рейди Російського добровольчого корпусу (РДК) у Бєлгородську область дуже важливі, адже це погіршить шанси росіян захищатись проти контрнаступу.

Про те, чи здатні такі рейди змінити хід війни, в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт, колишній розвідник Девід Лонг.

Читайте також: Бійці Російського добровольчого корпусу зробили гучну заяву: ми нарешті вдома. Відео

За його словами, тепер Росії доводиться вибирати, куди ставити свій ресурс, щоб відвернути наступ. Вони змушені, думаючи про це, ставити війська на кордоні, і не лише фронтом.

"Я думаю, що це дуже важливий розвиток у війні. Росіяни мали дуже багато втрат останнім часом. І, насправді, вони повернулися до того стану, в якому перебували до мобілізації. Виходить така ситуація, що 500 кілометрів лінії фронту, і чекають на контрнаступ. І на кожен кілометр, якщо рівно ті передові війська розділити, - 500 осіб. І чекають на дев'ять бригад, як мінімум (ЗСУ)... Це погіршить їхні шанси захищатись проти контрнаступу", - повідомив він.

Також Девід Лонг вважає, що ще цим російському народу показали, що є росіяни, які опираються владі президента РФ Володимира Путіна.

"І це добре, і погано для вас. Добре, тому що можуть інші теж почати чинити опір у Росії, а погано через те, що вони можуть це використовувати для того, щоб було більше підтримки для так званої "спеціальної військової операції" в Росії. Я давно сказав, що на Путіна чекають три удари - він втратить Крим, він втратить багато солдатів, і російський народ погано його підтримуватиме при спробі мобілізації. Він має з цим бути обережним. З одного боку, вони мають проблеми з особовим складом, з іншого боку, він повинен дивитися, щоб залишитися при владі", - зауважив експерт.

На його переконання, першу мобілізацію він провів пізно і досі не зробив повної, якої найближчим часом не буде.

"Зрозуміло, що Крим посідає важливе місце у свідомості росіян, і незрозуміло, як за такої втрати реагуватимуть ті, хто підтримує війну та критикує Міністерство оборони. Я думаю, що якщо війна закінчиться цього року, це закінчиться тим, що Путін втратить владу через тиск різних верств суспільства - і еліти, і олігархів, і народу", - додав Девід Лонг.

Нагадаємо, як розповів військовий оглядач Давид Шарп, події у Бєлгородській області є своєрідним тролінгом декларативного характеру, проте наслідки можуть мати додатковий воєнний ефект.

  • Вас може зацікавити:

У Бєлгородській області щось відбувається: в прикордонних селах численні вибухи. Фото і відео

У Бєлгородській області впав гелікоптер: оголошено плани "Перехоплення" та "Едельвейс"

В ГУР підтвердили проведення операції на території Бєлгородської області: подробиці