RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Росія влаштувала нічну атаку дронами: у Генштабі розповіли про наслідки

Попри великі втрати в людях та техніці, російські окупанти продовжують спроби прорвати українську оборону в Бахмуті та Мар'їнці. Також цієї ночі ворог задіяв для ударів по Україні 4 ударні БПЛА "Shahed", які були знищені ППО.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Фортеця Бахмут: у ЗСУ поставили крапку у спекуляціях навколо "здачі" міста

"Загалом, протягом минулої доби, противник завдав 20 ракетних ударів. По містах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей застосував крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети "Іскандер-М" та зенітні керовані ракети з С-300. Крім того, завдав 48 авіаційних ударів, застосувавши іранські ударні БпЛА Shahed", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ворог здійснив близько 90 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. Є поранені серед мирного населення, пошкоджені житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки, дитячий садок та інша цивільна інфраструктура.

"Наші захисники протягом минулої доби знищили 4 крилатих ракети повітряного базування Х-101/Х-555, російський ударний вертоліт Мі-24, 23 ударних дрони Shahed та 9 ворожих розвідувальних БпЛА", - зазначили в пресслужбі.

Згодом в Повітряних силах ЗСУ уточнили, що за минулу добу Силами оборони на різних напрямках було знищено шість ворожих ударних БПЛА “Shahed-136/131” та два розвідувальні БпЛА "Мерлін-ВР".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський спростував втрату контролю над Бахмутом та окупацію міста росіянами.

Вас також може зацікавити:

Ми заганяємо росіян у бахмутський капкан – воїн-штурмовик ЗСУ

Путін привітав армію РФ зі "взяттям" Бахмута: в ISW оцінили реальну ситуацію. Карта

ПВК "Вагнер" близька до розгрому? У ЗСУ озвучили несподівану