RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

"Спецоперація" – все? У путінського генерала заговорили про нові пріоритети у війні

В оточенні голови Генерального штабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова практично виступили з пропозицією припинити атаки на українські землі після ситуації у Бєлгородській області.

Про це повідомив російський політтехнолог Станіслав Бєлковський у Telegram.

Читайте також: В ГУР підтвердили проведення операції на території Бєлгородської області: подробиці

Йдеться про військового експерта, старшого співробітника Академії військових наук, де президентом є Герасимов, Володимира Прохватилова. Він фактично виступив із закликом про припинення так званої "спеціальної військової операції". Оскільки вважає, що Росії варто захищати свої кордони, а не захоплювати чужі.

Політтехнолог припускає, що експерт, по суті, озвучує думку вищого російського військового командування.

"Треба в першу чергу зайнятися зміцненням безпеки наших прикордонних регіонів. Це головне. Тому що, якщо ми гіпотетично, завдаємо удару на напрямі А, то українці можуть, щоб деморалізувати і громадську думку, і командування спантеличити, запровадити більш потужну групу, ніж у Бєлгородській області, просто захопити низку населених пунктів… Зараз завдання №1 - убезпечити прикордонні регіони… І зробити це можна, тільки створивши загони територіальної оборони, озброївши населення… Короткостволки щонайменше роздати… на, скажімо, запровадити молодший командний склад у ці регіони… Мріяти про наступ, коли противник заходить на нашу територію, творить будь-що і безкарно йде, мені здається це авантюризмом", - заявив Прохватилов.

Таким чином, експерт озвучив нові пріоритети "СВО" - відмова від нових наступів, а зосередження сил на зміцненні міжнародно визнаного кордону з перекиданням військ та створенням територіальної оборони, додав Станіслав Бєлковський.

Раніше ми писали, що в понеділок, 22 травня, в Бєлгородській області помітили танки з позначкою Сил оборони та прапором України, а в прикордонних областях - авіацію. Влада регіону повідомила про численні обстріли території.

  • Вас може зацікавити:

У Бєлгородській області щось відбувається: в прикордонних селах численні вибухи. Фото і відео

У Бєлгородській області впав гелікоптер: оголошено плани "Перехоплення" та "Едельвейс"

Бійці Російського добровольчого корпусу зробили гучну заяву: ми нарешті вдома. Відео