RU  UA

Україна змінює підходи до ведення війни: генерал Романенко прокоментував події у Бєлгородській області

У Бєлгородській області легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус провели операцію зі створення "смуги безпеки" для захисту українців від терористичних обстрілів з боку РФ. Це свідчить, що керівництво ЗСУ почало змінювати підходи до ведення бойових дій проти окупантів.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів генерал-лейтенант у запасі, ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко.

Читайте також: "Паніка наростає": під Бєлгородом терміново вивезли ядерні боєприпаси

"Наше командування змінює підходи до ведення війни з РФ. У 2014-2016 роках, якщо ви пам'ятаєте, наші війська рухалися вздовж кордонів з РФ, але не перетинали її, навіть коли росіяни з РСЗВ обстрілювали нашу територію. Зараз ситуація змінюється. Ми, відповідно до норм міжнародного права, відбиваємо російську агресію, а також допомагаємо тим російським силам, які борються з путінським режимом.Як уже заявили в Держдепартаменті, влада США не вітає використання західних озброєнь на території РФ, але основні рішення про те, як саме відбивати агресію, як убезпечити наше населення від терористичних ударів з боку кремлівських окупантів прийматиме керівництво України", - зазначив Романенко.

Він додав, що такі дії ще більше змушують росіян метушитися і робити помилки. Наприклад, так зване російське авіаційне угруповання "Шторм", яке росіяни формують із фронтових бомбардувальників Су-24 та Су-34, є спробою міноборони РФ діяти на випередження на тлі отримання Україною потужних сучасних систем ППО Patriot, а також не тлі інформації про те, що наша країна отримає сучасні винищувачі F-16.

"Варто нагадати, що російське командування, у тому числі й відомий своїми хибними заявами російський генерал Конашенков, розповідало, що вони нібито "знищили авіаційний потенціал" України. А тепер виявилося, що росіянам знадобилося створювати нові авіаційні групи проти нашої країни. , через те, що ППО України за останній рік помітно посилилася, а росіяни розгубили авіацію та пілотів.Командування ЗСУ та західні партери заздалегідь не повідомляють, які саме озброєння надійшли в Україну.Так виходить, що росіяни дізнаються вже за фактом використання цієї зброї.Як, наприклад, це було на півдні нашої країни, коли нові системи ППО із засідки збивали російський Су-35. Тому, нехай росіяни сидять і губляться у здогадах, коли та, найголовніше, чим їх ударять наступного разу", - наголосив генерал.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що жителі Грайворона Білгородської області масово тікають з міста.

Вас також може зацікавити:

У Грайвороні трапилась "бавовна": жителі повідомили про детонацію складу боєприпасів

"Віджали" БТР у ФСБ: нові відео рейду РДК до Бєлгородської області

У Бєлгородській області впав вертоліт: оголошено плани "Перехоплення" та "Едельвейс "