RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Генштаб вперше з грудня 2022 року не повідомив про бої в Бахмуті: в ISW пояснили причину

У Бахмуті інтенсивність атак окупантів дещо знизилася і вперше з грудня 2022 року Генштаб ЗСУ не повідомив про бої у місті. Можливою причиною цього стали обмежені контратаки українців на південному та північному флангах міста.

Про це повідомляє "Апостроф", з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бахмут знищений повністю: у мережі показали мертве місто з висоти пташиного польоту

"Українські офіційні особи заявили, що темпи бойових дій на Бахмутському напрямку знизилися через продовження обмежених українських контратак на флангах Бахмута 23 травня. Генштаб України вперше з грудня 2022 року не повідомив про бої в місті Бахмут у своїй обстановці о 18:00, передбачаючи , що сили Групи Вагнера могли просуватися далі в межах міста. У Генштабі також повідомили, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута)”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що російські пропагандисти оприлюднили відео, на якому нібито видно найманці ПВК "Вагнер" біля пам'ятника МіГ-17, і стверджується, що в цьому районі немає українських сил. Але, спікер Східної групи військ України полковник Сергій Череватий заявив, що українські сили просунулися на 200-400 метрів уздовж флангів Бахмуту і досі контролюють низку будівель та укріплень у південно-західному Бахмуті, а заступник міністра оборони України Ганна Маляр підтвердила, що міністр сили утримують позиції в укріпрайоні біля пам'ятника МіГ-17 у західній частині Бахмута.

"Також росіяни повідомляли, що українські сили просунулися біля Ягідного (1 км на північний захід від Бахмута) і що окупаційні війська безуспішно атакували поблизу Григорівки (8 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (безпосередньо на захід від Бахмута). Також наголошується, що наступ Росії з Бахмута у бік Іванівського чи Богданівки залишається малоймовірним”, - зазначили аналітики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в повністю зруйнованому росіянами Бахмуті, ворожа армія втратила понад 100 тисяч солдатів.

Вас також може зацікавити:

"Сталінградська битва 2023": в Україні оцінили ситуацію на флангах під Бахмутом

Президент України Володимир Зеленський спростував втрату контролю над Бахмутом та окупацію міста росіянами

Путін привітав армію РФ зі "взяттям" Бахмута: в ISW оцінили реальну ситуацію. Карта