RU  UA

"Сталінградська битва 2023": в Україні оцінили ситуацію на флангах під Бахмутом

Ситуація у Бахмуті Донецької області, який росіяни штурмують з липня 2022 року, зараз дедалі більше нагадує Сталінградську битву.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

Читайте також: Чому Путін не засвоїв уроки з поразок в Україні: думка експерта

За його словами, перелом під Сталінградом стався тоді, коли почали "сипатись" німецькі фланги. Там стояли італійські та румунські підрозділи, а в самому місті йшли запеклі бої. Здавалося, що німці перемагають, проте вони втратили ініціативу на флангах, після чого тріснула лінія оборони, і армія Фрідріха Паулюса потрапила в оточення.

"Цю ситуацію можна порівняти з тим, що відбувається у Бахмуті, і можна передбачити сталінградський сценарій. Все йде до того, що росіяни можуть опинитися в оточенні. Спочатку вони хотіли втягнути в цю вирву українські війська, щоб зв'язати наші резерви та не залишити їх для головного – для контрнаступу. Але як сказав генерал Сирський - Бахмут став мишоловкою для вагнерівців. Не ми підтягуємо туди свої резерви, а навпаки", - вважає експерт.

За деякими даними, лише вагнерівці втратили під Бахмутом 30 тисяч осіб убитими. Це дуже велика цифра, додав Олександр Мусієнко.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за поразки на фронті Володимир Путін "повісить усіх собак" саме на Пригожина.

  • Вас може зацікавити:

Пригожин, Золотов і Кадиров уже почали діяти, - політичний експерт про сценарій путчу в Москві

Розслідувачі вирахували "вагнерівців", які вбивали дітей в Україні: фото

Беруть навіть "психів": нові подробиці вербування росіян у ПВК "Вагнер"