RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Путін знову збрехав: стало відомо, хто охороняє кордон з Україною в Бєлгородській області

Попри обіцянку російського президента Володимира Путіна не відправляти строковиків на війну в Україну, їх поставили охороняти кордон у Бєлгородській області.

Про це йдеться у розслідуванні видання "7х7".

Читайте також: Путін скоро може втратити владу: ексрозвідник США оцінив вплив рейдів у Бєлгородську область на хід війни

Так, Путін порушив обіцянку, яку дав навесні минулого року. Зараз строковики стоять на кордоні і формально не перебувають в зоні бойових дій.

Як зазначається у розслідуванні, з початку війни на кордоні загинули мінімум сім російських строковиків. Тоді як російський президент запевняв, що вони не беруть участі у так званій "СВО".

За словами родичів солдатів, їх відправляють на кордон лише за 300 метрів від України.

Відомо, що строковиків поставили на кордоні першими і їм навіть видно українських військових. За ними вже стоять прикордонники та росгвардійці, які патрулюють периметр.

У командуванні Західного військового округу заявили, відповідаючи на скарги, що призовникам належить "виконувати завдання, спрямовані на посилення та охорону держкордону" на території Росії. Їх до участі у війні не залучають.

Розслідувачі виклали фото, де видно бліндажі строковиків.

Раніше 22 травня у прикордонні Бєлгородської області пролунали вибухи. Пізніше "РДК" та легіон "Свобода Росії", які воюють на боці України, оголосили про початок своєї операції в регіоні. У Кремлі доповіли про інцидент і російські війська намагались відтіснити бійців.

Нагадаємо, у мережі з'явилось кумедне відео, де генерал-полковник Олександр Лапін нібито особисто командує операцією з відтиснення диверсантів у Бєлгородській області.

  • Вас може зацікавити:

"Спецоперація" – все? У путінського генерала заговорили про нові пріоритети у війні

У Бєлгородській області впав гелікоптер: оголошено плани "Перехоплення" та "Едельвейс"

В ГУР підтвердили проведення операції на території Бєлгородської області: подробиці