RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Південна Корея зняла табу та відправила Україні першу військову допомогу - WSJ

Після візиту першої леді Олени Зеленської Південна Корея направила в Україну сотні тисяч артилерійських снарядів через Сполучені Штати після тривалого опору Сеула у постачання летальних озброєнь для ЗСУ.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на The Wall Street Journal.

Читайте також: Північна Корея погрожує мобілізувати гігантську армію для війни проти США

Відповідаючи на запитання щодо можливості постачання боєприпасів в Україну, радник Південної Кореї з національної безпеки Чо Те Йон заявив, що південнокорейське міноборони не планує відправляти снаряди ні безпосередньо, ні через Польщу, але не уточнив, про що вдалося домовитися зі США. За даними неназваних джерел, Сеул досяг "конфіденційної домовленості" зі США про передачу снарядів для доставки в Україну після того, як Вашингтон минулого року попросив свого азійського союзника про артилерійську підтримку для ЗСУ.

"Були різні обговорення та прохання, і наш уряд вживе відповідних заходів при всебічному розгляді військової та гуманітарної ситуації в Україні", - заявив представник міністерства оборони Південної Кореї Чон Ха-К'ю.

Як відомо, один із найбільших виробників артилерійських боєприпасів, Південна Корея досі унеможливлювала відправку летальної допомоги Україні, попри тиск з боку Вашингтона та Європи. Але президент Південної Кореї Юн Сок Йоль на зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Сеулі заявив, що Південна Корея "ретельно вивчить" список озброєнь, які запросив президент Володимир Зеленський. Зміст цього списку не оголошувався.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Росія купує зброю у Північної Кореї.

Вас також може зацікавити:

На шляху до "Тегерану 2.0": розгром путінського "рейху" стає неминучим

Ще одна країна може надати Україні летальну зброю

Коаліція невдах: на Заході склали рейтинг "друзів Путіна"