RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Житель Умані відмовився служити в армії: підозра не змусила на себе чекати

Через повномасштабне вторгнення РФ в Україні продовжуються загальна мобілізація, але ухилісти винаходять нові способи відкосити від служби в армії. За це на них чекає покарання, як це сталося в Умані. Так місцевому жителю, який відмовився від проходження військової служби, повідомлено про підозру.

Про це повідомляє Черкаська обласна прокуратура

Читайте також: Допомагав ухилятися від мобілізації: СБУ затримала чиновника Міноборони

Повідомляється про те, що за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному жителю селища в Уманському районі за фактом ухилення від призову на військову службу під час мобілізації в особливий період (ст. 336 Кримінального кодексу України).

За версією слідства, він перебував на військовому обліку, але, під час військового становища, бувши військовозобов'язаним через відсутність бажання бути призваним для несення служби в українській армії, отримавши повістку, не з'явився на збір і надалі відмовився від проходження військової служби. Для цього чоловік не мав поважних причин.

Наголошується також, що у разі доведення провини мешканцю Умані загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, в Україні викрили оригінальну схему переправки військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Ухилістів під виглядом пацієнтів перевозили до "швидкої".

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Вас може зацікавити:

Скандальний одеський військком місяць відпочивав в Іспанії: нові подробиці гучної справи

Це точно він: у СБУ назвали ім'я розстріляного окупантами бійця ЗСУ

СБУ заблокувала десятки телеграм-каналів, які допомагали уникати мобілізації