RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Росіяни використовують хімзброю з метою провокації: заява ГУР

Російські спецслужби почали реалізовувати провокацію із хімічною зброєю, від якої можна захиститися кількома способами, на тимчасово окупованій частині Запорізької області, аби спробувати зірвати український контрнаступ.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України у Telegram.

Читайте також: "Настав час повертати своє": Залужний записав потужний ролик - звернення

“З метою зриву контрнаступальних дій Сил безпеки і оборони України російські окупанти 27 травня 2023 року почали реалізовувати провокацію із застосуванням хімічної зброї на тимчасово окупованих територіях Запорізької області”, – йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, жертвами російської провокації стануть бойовики ЗС РФ. Кремль хоче використати сліди ураження хімічною зброєю на їхніх тілах для надання фейкового доказу "злочинів" України.

"Наголошуємо, що Сили безпеки та оборони України під час бойових дій з російськими військами використовують лише конвенційні засоби, а чергові постановки московитських спецслужб не здатні вплинути на подальший перебіг подій на фронті", - зазначили у відомстві.

Нагадаємо, в оточенні голови Генерального штабу Збройних сил РФ Валерія Герасимова практично виступили з пропозицією припинити атаки на українські землі після ситуації у Бєлгородській області.

  • Вас може зацікавити:

Скоро розпочнеться: Буданов зробив заяву щодо контрнаступу ЗСУ

Чого чекати військам РФ на прикордонні: боєць ЗСУ нагадав про сирійську тактику

Цинізм вражає: окупанти в Маріуполі влаштували захід до "дня звільнення міста". Фото і відео