RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Чим вивести жовті плями поту на одязі: допоможуть прості засоби, що є в кожному домі

Літо не лише радує теплом та великою кількістю фруктів та ягід, плями від яких можна легко відіпрати, знаючи певні хитрощі, але й приносить деякі неприємності. Однією із типово літніх проблем є жовті плями на світлому одязі, проте їх також можна позбутися.

"Апостроф" розповідає, як це можна зробити.

Аби впоратися зі свіжими плямами від поту, найкраще буде використати звичайне господарське мило у твердій або рідкій формі. При цьому тверде мило попередньо потрібно натерти на терці та розвести його теплою водою у мисці, а рідке просто розвести. Після цього одяг із плямою потрібно помістити у цей розчин на 15-20 хвилин, а потім випрати як зазвичай.

Читайте також: Як вивести з одягу кров, жир та інші плями

У разі стійких забруднень від поту, можуть знадобитися більш ефективні речовини, такі як перекис водню або сода. Вони добре впораються навіть зі стійкими плямами на білій тканині.

Для використання перекису водню в аптечній концентрації, варто просто рясно змочити ватний диск цим засобом і обробити ним плями на тканині. Переконайтеся, що тканина зволожена перекисом, але не мокра. Залиште його працювати на плямі протягом 10 хвилин, а потім прополощіть тканину та виперіть як зазвичай.

Окрім цього можна приготувати пастоподібний засіб із соди. Для цього необхідно змішати харчову соду з невеликою кількістю води та нанести суміш на плями й залишити її на 30 хвилин. Після цього змити соду та випрати річ.

Раніше ми писали, чим вивести з одягу плями від помади.

  • Вас може зацікавити:

Як зробити домашній засіб для виведення плям, який впорається з будь-яким забрудненням

Допоможе видалити плями від дезодоранту з одягу: лайфхак з прання

Як вивести плями від поту на світлому одязі: топ-5 лайфхаків для прання