RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Чим вивести з одягу плями від помади: найбільш ефективні способи

Жінки, які користуються яскравою губною помадою, неодноразово стикалися з ситуацією, коли сліди від неї випадково опиняється на одязі і далеко не завжди його можна легко відіпрати. Однак існує кілька перевірених лайфхаків, які допоможуть подолати проблему.

Про це повідомляє "Апостроф".

Будь-яку пляму видалити значно простіше, якщо вчасно вжити заходів і не допустити її вбирання у глибинні шари тканини. Тож, помітивши сліди від косметичних засобів на одязі, варто негайно запрати їх господарським милом. У більшості випадків, сучасні миючі засоби без проблем впораються зі слідами помади на різних видах тканин.

Читайте також: Як відіпрати плями від трави на одязі: топ-5 лайфхаків, щоб не залишилося і сліду

Якщо проблема залишилася можна скористатися народними засобами, попередньо перевіривши вплив рідини на тканину на непомітній ділянці одягу:

Лимон і сода

Щоб видалити плями від помади, можна скористатися ефективним "плямовивідником", змішавши свіжовичавлений лимонний сік з харчовою содою. Для цього розведіть соду соком лимона до отримання густої кашки, яку потім нанесіть щедро на пляму від помади. Після цього потрібно зачекати, доки суміш повністю висохне, очистити її щіточкою та прополоскати тканину.

Нашатир

Для виведення плям з одягу за допомогою нашатирного спирту необхідно змочити ватний диск в рідині і обробити пляму, рухаючись від країв до центру, поки вона не зникне повністю. Щоб позбутися неприємного запаху і уникнути можливих розводів, потрібно випрати річ. Цей метод може допомогти видалити плями від помади з вовни та шовку.

Бензин або спирт

Якщо у вас вдома немає спеціальних засобів для видалення плям, спробуйте змочити чисту ганчірку в будь-якій з цих рідин і відтерти сліди помади. Проте, після використання бензину можуть залишитися розводи, тому рекомендується повторно обробити забруднене місце розчином оцту, а потім випрати одяг.

Перекис водню

Також пляму можна залити перекисом водню, зачекати, поки рідина вбереться, потерти та за необхідності повторити процедуру.

Гліцерин

Аби позбутися плями за допомогою гліцерину необхідно злегка підігріти засіб і рясно нанести на забруднення. Через годину річ потрібно прополоскати у солоній воді.

Раніше ми писали, як видалити пляму від іржі на одязі.

  • Вас може зацікавити:

Як зробити домашній засіб для виведення плям, який впорається з будь-яким забрудненням

Допоможе видалити плями від дезодоранту з одягу: лайфхак по пранню

Як вивести плями від поту на світлому одязі: топ-5 лайфхаків для прання