RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

22 травня

Всі новини

Чим замінити дезодорант: натуральний і ефективний засіб від поту можна виготовити в домашніх умовах

Надмірна пітливість наразі проблема для багатьох людей. Це може бути особливістю організму, зумовленою спадковістю, чи просто надмірною фізичною активністю. У таких випадках рятівною паличкою можуть бути не лише традиційні антиперспіранти, але й засоби, створені власноруч.

"Апостроф" розповість кілька рецептів аналогів дезодорантів.

Читайте також: Сім предметів домашнього вжитку, які не варто тримати на підвіконні

Харчова сода, або кукурудзяний крохмаль

Ці прості кулінарні продуукти можуть бути чудовими засобами гігієни. Щоби зробити з крохмалю чи соди дезодорант, потрібно змішати 1/8 чайної ложки сухого порошку з невеликою кількістю води. В результаті має вийти пастоподібна субстанція. Її треба рівномірно нанести на пахви і дати висохнути.

Лимонний сік

Антибактеріальні властивості лимона допоможуть уникнути розвитку неприємного запаху, адже саме бактерії провокують його виникнення. Щоби скористатись ним, як дезодорантом, необхідно вичавити приблизно одну чайну ложку свіжого соку, змочити ним ватний диск і протерти пахви.

Антисептик

Антисептичні рідини для рук також добре борються з бактеріями. Але обирати потрібно засіб, який, окрім спирту, містить інгредієнти для догляду за шкірою, як гліцерин, алое чи календулу. Чистий спирт сильно сушитиме шкіру.

Кокосове масло

Суміш кокосового масла з содою та кукурудзяним крохмалем може замінити твердий дезодорант. Щоб виготовити його, потрібно взяти 6 столових ложок масла і по 4 столових ложки соди та крохмалю і ретельно все змішати в однорідну масу. Далі з цієї маси формують зручний для застосування стік і зберігають його у холодильнику.

Промисловий кристалічний дезодорант

Цей засіб не містить нічого, крім мінеральних солей, які захищають від надмірного потовиділення. Наносити такий дезодорант треба на вологу шкіру або перед застосуванням занурювати його у воду. Він створить тонкий захисний бар’єр і працюватиме впродовж усього дня.

Раніше ми писали, як видалити пляму від іржі на одязі.

Вас може зацікавити:

Як зробити домашній засіб для виведення плям, який впорається з будь-яким забрудненням

Допоможе видалити плями від дезодоранту з одягу: лайфхак по пранню

Як вивести плями від поту на світлому одязі: топ-5 лайфхаків для прання