RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

ЗМІ розповіли про зв'язок депутата-втікача Олійника з адвокатами винуватців вибуху у багатоповерхівці в Дніпрі

Фірма, пов'язана з ексголовою Дніпропетровської облради Святославом Олійником, забезпечила безкарність для компанії, винної у вибуху багатоповерхівки у Дніпрі у 2007 році.

Тоді з вини компанії "Дніпрогаз" загинуло 23 особи, пише Znaj.ua

Святослав Олійник нещодавно відзначився тим, що з паспортом іншої країни поїхав з України, будує двоповерховий будинок у Словаччині і був звинувачений в публічних закликах"враховувати інтереси РФ", що потім спростував, заявивши, що не веде соцмереж.

Одна з найбільш резонансних справ, що пов'язані з Олійником – трагедія через вибух у багатоповерховому будинку, саме адвокати Олійника захищали "Дніпрогаз" під час судових розглядів.

"Користуючись великими, у тому числі родинними, зв'язками в судах та прокуратурі області, С.Олійник та його компанія "СіДжіАй" власноручно вершили правосуддя, звільняючи від відповідальності злочинців", - йдеться в публікації.

Трагедія привернула увагу на найвищому рівні, проте домогтися компенсації від компанії не вдалося. У 2008 році Кабмін виставив "Дніпрогазу" позов на майже 94 млн грн, за які можна було придбати нове житло всім мешканцям злощасного будинку, виплатити компенсації пораненим та сім'ям загиблих. Суд першої інстанції підтвердив претензії Кабміну, однак у справу вступив адвокат "Дніпрогазу" Ярослав Гризодуб, який почав за допомогою апеляцій затягувати судовий процес і відповідно виплату коштів. Гризодуб був штатним адвокатом ТОВ "Агентство "СіДжіАй", яке належало Варварі Олійник.

Керівною компанією "Дніпрогазу" було ТОВ "ГАЗЕКС-Україна", дочірня фірма російської компанії "ГАЗЕКС", яку контролював союзник Путіна Віктор Вексельберг, а з 2012 року компанія входить до групи РГК Дмитра Фірташа. Щодо цього олігарха президент Володимир Зеленський ввів санкції.

"Власне, Олійники захищали інтереси саме "ГАЗЕКС-Україна", під час чого Святослав Олійник став великим другом її директора Віталія Дем'янюка", - резюмують журналісти.