RU  UA

Ворог посилив обстріли Авдіївки: що зараз відбувається в місті

Російські війська продовжують штурмувати Авдіївку, навіть із застосуванням хімічної зброї, натомість обстріли міста не вщухають ні на хвилину. Більше того, інтенсивність артилерійських та авіаційних ударів періодично зростає.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш.

Читайте також: СБУ затримала зрадника, який "зливав" окупантам позиції українських військ під Бахмутом та Авдіївкою

"Після зниження градуса напруги на Бахмутському напрямку ми очікували, що щось більше розпочнеться у нас. Але, по-перше, погодні умови на цей час не дають ворогові здійснювати активніші бойові дії. При цьому, всі їхні спроби атак наші збройні сили рубають, як кажуть, на корені. Наприклад, сьогодні вранці з 4.52 до 7.00 були масовані обстріли міста. Розуміємо, що це була артпідготовка перед наступом піхоти. Було виявлено, з яких напрямків ворог намагатиметься штурмувати, туди було завдано випереджувального вогню, і атака так і не почалася. Нормально їм наклепали наші хлопці", - розповів Барабаш.

Він зазначив, коли ворог розуміє, що не може наступати, то збільшує кількість обстрілів містом – артилерія, ракетні удари. Зокрема, сьогодні було проведено близько 20 масованих артилерійських обстрілів та завдано 2 авіаційних удари.

"Агресор використовує тактику випаленої землі. Ситуація у місті, звичайно, важка, але контрольована", - додав Барабаш.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що росіяни обстріляли військовий об'єкт у Хмельницькій області, чим завдали істотних збитків ЗСУ.

Вас також може зацікавити:

Нічний салют: в ЗСУ показали, як "демілітаризували" склад із боєприпасами окупантів

Путін запустив мавпу з гранатою, а в Росії почалася операція "поразка у війні" - Андрій Піонтковський

Львівщину атакували російські ракети: з'явилися фото наслідків