RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

СБУ затримала зрадника, який "зливав" окупантам позиції українських військ під Бахмутом та Авдіївкою: фото

Контррозвідка Служби безпеки України викрила одного з учасників розгалуженої агентурної мережі ФСБ у Донецькій області. Зловмисник збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони в районах Бахмута, Авдіївки і Торецька.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Читайте також: Рецидивіст Сидор: на Закарпатті священнику УПЦ МП загрожує реальний термін

Повідомляється, що чоловік об’їжджав прилеглу територію фронтових міст та приховано фотографував позиції українських військ, а також позначав їхні координати на електронних картах.

Отримані відомості російський агент передавав своєму "куратору" з підконтрольного агресору "мдб днр" у тимчасово окупованій Горлівці. Отриману інформацію загарбники планували використати для проведення ракетно-артилерійських обстрілів по позиціях підрозділів Сил оборони.

В СБУ зазначають, що під час затримання зрадник перебував у схованці, яку він заздалегідь облаштував на території власного домоволодіння, щоб переховуватись від правоохоронців.

"За даними слідства, поплічником РФ є 32-річний мешканець Торецька, який входить до близького оточення одного з керівників "мдб днр" в окупованій Горлівці", - зазначили в прес-службі.

Наразі слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Суд обрав міру запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Служба безпеки викрила коригувальника, за наведенням якого російські окупанти здійснили ракетний удар по багатоповерхівці в Миколаєві.

Вас також може зацікавити:

У Запорізькій області триває полювання на колаборантів, розплата чекає на всіх зрадників

Росія готувала удар по Кропивницькому: фото затримання коригувальника

Коригувальнику ударів по Миколаєву загрожує максимальний термін