RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 квітня

28 квітня

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Міністр освіти Лісовий відмовився від наукового ступеню після скандалу: це прецендент для України

Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий, якого звинувачували у плагіаті, відмовився від ступеня кандидата наук. Він вирішив першим на собі випробувати механізм добровільної відмови від наукового ступеня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Не 2024 року: озвучено дату переходу шкіл на 12 років навчання

"В академічному світі науковий ступінь – це про цінність і довіру, а ще про досягнення, а не здобуття. Як військову форму мають право носити лише військові, так і мати наукові ступені, на мою думку, мають лише вчені. На собі, власне, першим і випробував механізм відмови. Написав відповідну заяву і відучора вже не є кандидатом наук. Триматися за формальні для себе статуси не збираюся. Набагато важливішими є реальні справи та дії", - написав міністр.

Лісового раніше звинувачували у плагіаті під час написання наукової дисертації. Низка організацій та нардеп Ар'єв після призначення Лісового міністром освіти наводили факти плагіату у його науковій роботі. Міністр у відповідь подав свою дисертацію до Національного агентства з якості вищої освіти для перевірки, результатів поки що не оприлюднено.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні може змінитися механізм відрахування, поновлення та переведення студентів. Зокрема, дозволять їх відраховувати із вишів за плагіат.

Вас може зацікавити:

Гола ставка і жодних надбавок: як вижити вчителям у 2023 році

В українських школах хочуть запровадити викладання двома мовами

Студенти мають право на відстрочку, але є нюанси: кого можуть мобілізувати