RU  UA

"Їх нормально поклепали": майор ЗСУ про вихід ПВК "Вагнер" з Бахмута

Очільник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин та його найманці перебувають у процесі того, якнайшвидше втекти з Бахмута, передавши позиції регулярним підрозділам збройних сил РФ.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор ЗСУ, виконуючий обов'язки командира 3 штурмової бригади, екс-командир полку "Азов" Максим Жорін.

У той же час, за його словами, вагнерівців у Бахмуті залишилося небагато - за весь час їх боїв нормально "поклепали".

Читайте: У окупантів серйозні проблеми: екс - командир "Азова" про ситуацію в Бахмуті

"Зараз інтенсивність боїв трохи знизилася. Це пов'язано насамперед з тим, що це потрібно на даний момент ЗСУ. Ми готуємося, шукаємо слабкі місця, вивчаємо, де ворог, що він робить. Одним словом, готуємося для подальшого просування", – розповів офіцер.

Максим Жорін підкреслив, що на бахмутському напрямку вже ЗСУ диктують, і це головне, коли будуть активніші бойові дії, коли менш активні, а ворог має реагувати на ці умови.

"Щодо російських десантників, їх справді перекидають у Бахмут. Але не для того, щоб заходити на позиції, а як штурмові групи – щоб спробувати відбити ті позиції, які агресор втратив за останні пару тижнів. Але ми цих десантників уже зустрічали – і в боях під Києвом, та на Херсонщині", - розповів майор ЗСУ Максим Жорін.

Нагадаємо, що на Бахмутський напрямок перекидають "елітні" десантні підрозділи армії РФ, які вже неодноразово розбивалися українськими силами.

  • Вас може зацікавити :

Образився через Бахмут: в ISW пояснили "випади" Пригожина в бік Путіна

Тікали без штанів: українські штурмовики передали "привіт"окупантам під Бахмутом. Відео

Це глухий кут: експерт озвучив варіанти результату битви за Бахмут