RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Образився через Бахмут: в ISW пояснили "випади" Пригожина в бік Путіна

Нападки і скандальні заяви ватажка терористичної ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який недавно заявив про вихід найманців з Бахмуту, в бік кремлівського диктатора Володимира Путіна викликані особистою образою. Пригожин міг образитися, що його заслуги із "взяття" руїн Бахмуту не оцінили в Кремлі.

Про це йдеться у щоденному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин заявив про заборону російським державним ЗМІ будь-яких дискусій про ПВК "Вагнера", чим підірвав авторитет і режим Путіна.

Читайте також: Ще один постріл "Аврори": чи з'явиться в Росії новий лисий вождь

За його словами, неназвані російські чиновники можуть виграти від такої цензури у найближчі 3 місяці, перш ніж "російський народ почне чинити опір і ненавидіти бюрократів".

Пригожин заявив, що війна в Україні заважає російським чиновникам "насолоджуватися своєю історичною здатністю цензурувати російське суспільство".

Після цього ватажок терористів перевів фокус своїх звинувачень з неназваних російських чиновників на одну людину.

На думку експертів ISW, коментарі Пригожина, ймовірно, спрямовані на Путіна, якого російські державні ЗМІ зазвичай зображують як лідера, який "щохвилини опікується невеликими інфраструктурними проєктами та життям простих росіян".

Поясненням нападок Пригожина на Путіна, на думку експертів ISW, може бути те, що російський диктатор не виплатив йому обіцяну винагороду "за захоплення Бахмута".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в повністю зруйнованому росіянами Бахмуті, ворожа армія втратила понад 100 тисяч солдатів.

Вас також може зацікавити:

Окупанти зі "Шторм-Z" та ПВК "Вагнер" тікають з поля бою: зведення за 28 травня

Бахмут знищений повністю: у мережі показали мертве місто з висоти пташиного польоту

"Сталінградська битва 2023": в Україні оцінили ситуацію на флангах під Бахмутом