RU  UA

Не вистачало техніки, щоб вивозити "200-х": Андрющенко розповів про хитрий задум ЗСУ та "бавовну" у Маріуполі

Останнім часом "бавовна" все частіше навідується на російські позиції у тимчасово окупованому Маріуполі та його окрузі.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрюшенко.

Він нагадав, що днями було серйозне влучання у базу відпочинку біля моря на території Юріївки, де в результаті близько сотні окупантів загинули, а ще близько 400 поранено.

Читайте також: Їжа на кістках: окупанти відкрили в Маріуполі елітне кафе з видом на зруйнований Драмтеатр. Відео

"Загиблих та постраждалих було так багато, що росіянам не вистачало техніки, щоб усіх вивезти. Влучання також були на території Азовсталі та у Маріупольському районі. Гаряче було також у Мелітополі, Бердянську, Токмаку та Пологах", - розповів Андрющенко, висловивши надію на продовження.

Він зауважив, що військовий та інформаційний ефект від таких ударів колосальний й окупанти тепер розуміють, що не можуть розглядати Маріуполь як "тилову базу". "Найближча точка до лінії зіткнення знаходиться від Маріуполя на відстані 70 км - це Вугледарський напрямок, лінія Вугледар-Пологи", - наголосив Петро Андрющенко.

Завдяки вмілим діям ЗСУ та допомоги західних партнерів окупанти все частіше відчувають на собі, що Сили оборони України наближаються до них з кожним днем дедалі ближче, зазначив він.

"Для нас хороша новина в тому, що через проблеми з логістикою через "бавовну", росіянам доводиться постійно перекидати машини з паливом і боєкомплектом, а також техніку, зайвий раз демонструючи, що у них у розпорядженні. Тут окупантам хвалитися нічим, оскільки, судячи з інформації, яка до нас надходить, якість їхньої техніки вже помітно гірша, ніж рік тому. У місті навіть були помічені старі танки Т-64", - розповів радник міського голови Маріуполя.

Петро Андрющенко зазначив, що окупанти не знають, що їм зараз робити, принаймні складається таке відчуття від їхніх дій. "Спочатку "бавовна" у Бердянську, росіяни, рятуючи залишки людей та техніки, тягнуть все до Маріуполя чи Маріупольського району, але тут же "прилітає" і сюди також - і росіянам доводиться думати, що робити. Тому що потрібно тягнути на лівий бік Маріуполя або ж у саму РФ, але це взагалі їм ламає всю логістику і навіть якщо вони зважаться на евакуацію складів і техніки, то їм доведеться все це "завісити" для нашої розвідки, а це означає, що ЗСУ все одно знатиме, куди вони цей "скарб" перетягли і туди знову "прилетить", - розповів радник міського голови Маріуполя.

Нагадаємо, що в неділю, 28 травня, у Бердянську та Маріуполі пролунали сильні вибухи.

  • Вас може зацікавити:

Цинізм вражає: окупанти в Маріуполі влаштували захід до "дня звільнення міста". Фото і відео

ЗСУ рознесли командний пункт окупантів в Маріуполі: супутникові фото

Ще 24 "хороших русскіх": партизани розповіли подробиці ліквідації армії РФ