RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Путін применшив значення атаки дронів на Москву: в ISW назвали причину

Президент РФ Володимир Путін намагається применшити значення атаки дронів на Москву 30 травня, щоб не розкривати обмежені можливості РФ для "відповіді" Україні.

Такий висновок зробили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у своєму щоденному звіті.

Читайте також: Москву атакували понад 30 БПЛА, під ударами опинилася Рубльовка: відео

У Міноборони країни-агресора звинуватили Україну в атаці Москви за допомогою 8 безпілотників, заявивши, що 5 дронів вони збили, а ще 3 - придушили за допомогою систем радіоелектронної боротьби.

Як йдеться у звіті ISW, Путін намагається применшити значення атаки безпілотників на Москву, щоб "не розкривати обмежені можливості, які він має, щоб помститися Україні".

Путін заявив, що війська РФ нібито завдали удару по штаб-квартирі української військової розвідки "два-три дні тому", і що російська армія продовжує реагувати на "війну України проти Донбасу", завдаючи ударів по українській "військовій інфраструктурі". Путін натякнув, що удар безпілотника по Москві був відповіддю Києва на російські удари.

Як вважають аналітики, акцент Путіна на минулих і поточних ракетних ударах, ймовірно, є спробою показати, що РФ вже активно вживає заходів у відповідь і їй не потрібно реагувати "на подальші українські провокації".

Нагадаємо, у росЗМІ з'явилася карта ударів безпілотників на Москву та Підмосков'я 30 березня. Зокрема, в Одинцовському районі Підмосков'я дрони збили в селах Ромашково та Роздори, що менше ніж за 10 км від резиденції Путіна в Ново-Огарьові.

Раніше ми публікували меми та фотожаби на атаку дронів по Москві.

Вас також може зацікавити:

Не 32, а 8, і всі збили: у Шойгу виступили із заявою після атаки дронів на Москву

У Москві чергова "бавовна": після вибуху в супермаркеті спалахнула пожежа

Ніч у Криму була гучною: окупанти заявили про масову атаку дронів