RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Москву атакували понад 30 БПЛА, під ударами опинилася Рубльовка: відео

Ранок 30 травня у столиці країни-агресора розпочався з атаки БПЛА. Дрони потрапили у дві багатоповерхівки у Москві, також потужні вибухи було чути у Підмосков'ї. Стверджується, що ППО вдалося збити 10 безпілотників.

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на російські Telegram-канали.

Читайте також: Окупанти атакували Київ "шахедами": є пошкодження та загиблі

Повідомляється, що в одному з житлових будинків у Новомосковському окрузі Москви стався вибух, інцидент трапився на вулиці Атласова. Потужний вибух пролунав у квартирі, розташованій на 25 поверсі. На кадрах з місця події видно пошкоджений балкон. Також, у кількох квартирах були вибиті шибки. Згодом з'явилися кадри з уламками невідомого БПЛА біля будинку на вулиці Атласова.

За інформацією від медичних служб міста, зараз ніхто з мешканців будинків, пошкоджених БПЛА, серйозно не постраждав, за медичною допомогою звернулися двоє людей. Також повідомляється, що після ранкової атаки БПЛА, у Москві та Московській області обговорюється питання про запровадження надзвичайної ситуації. Через атаку дронів у ЮЗАО та ТІНАО в МВС було введено сигнал "Тайфун" (збір особового складу, що залучається до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій). Активність БПЛА в районі Рубльовки вийшла на максимальний рівень – там впало відразу кілька апаратів.

Пізніше з'явилися оновлені дані про атаку безпілотників у Москві. Стверджується, що 19 збито на підльоті (Рубльовка, Красногірський район, Істринський район, Нова Москва, Апрелівка, Власиха), ще близько 10 зачепилися за дерева та впали (Одинцовський район, ТІНАО), 3 влучили в житлові будинки (Ленінський проспект, Профспілкова вулиця, вулиця Атласова). Загалом, за попередніми даними, 32 БПЛА було залучено для атаки на Москву.

Своєю чергою, в Міноборони РФ заявили, що в атаці на Москву було залучено вісім безпілотних літальних апаратів літакового типу. Усі безпілотники були вражені. Три з них придушені засобами радіоелектронної боротьби, втратили керування та відхилилися від намічених цілей. Ще п'ять безпілотних літальних апаратів збито зенітним ракетно-гарматним комплексом "Панцир-С" у Підмосков'ї.

Пізніше в мережі з'явилася карта падіння безпілотників. Варто зазначити, що місця приземлення БПЛА знаходяться дуже близько до резиденції глави Кремля Володимира Путіна в Ново-Огарьово.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві прогриміла серія потужних вибухів.

Вас також може зацікавити:

У Москві чергова "бавовна": після вибуху в супермаркеті спалахнула пожежа

Ніч у Криму була гучною: окупанти заявили про масову атаку дронів

Влучили по військовому об'єкту: у Хмельницькій ОВА повідомили про наслідки атаки