RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Справа Князєва: в розслідуванні випливли нові важливі факти

Екс-голова Верховного суду Всеволод Князєв, затриманий за підозрою у корупції, та його близькі родичі мають достатньо майна, законність придбання якого ще необхідно перевірити. Тому, слідство має підозру, що на посаді голови Верховного суду Князєв заробив статки незаконним шляхом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар прокурора САП Олександра Омельченка.

Читайте також: Нахабна Феміда: коли суддів почнуть брати за злочини

"У матеріалах слідства є інформація, що він дає вказівки Кравченку, щоб той взяв гроші із "запасу" і передав дружині Князєва, яка перебуває за кордоном. Ймовірно, "запас" - це "общак" злочинної групи. Яка кількість коштів у ньому знаходиться і скільки таких запасів, ми можемо тільки уявити, судячи з отриманої неправомірної вигоди лише в одній справі, та знайденим за місцем роботи та місцем проживання грошових коштів у сумі 1,5 мільйона доларів", - сказав прокурор.

Він додав, що окрім цього, оголошувалась інформація про передачу в інших справах 300 тисяч доларів неправомірної вигоди, яка нібито мала передатися посадовим особам Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, Офісу Генпрокурора та експерту за вирішення питань про закриття кримінального провадження.

"Можна звернути увагу, що один мільйон 50 тисяч доларів, які були знайдені у нього в сейфі на робочому місці, і походження яких Князєв пояснити не зміг, не були ідентифіковані. За місцем його проживання було знайдено 450 тисяч доларів, які були заздалегідь ідентифіковані і виходили ним як другий етап передачі коштів у рамках справи. Крім цього, під час обшуку було знайдено ще 250 тисяч доларів, з них ідентифіковано 237,5 тисячі", - розповів Омельченко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву зменшили розмір застави на 32 мільйони гривень.

Вас також може зацікавити:

Агентом НАБУ була дівчина "модельної зовнішності": стало відомо, хто "спалив" Князєва

Працювала схема "хабар - потрібне рішення": у САП підтвердили затримання голови Верховного Суду

Судді Верховного Суду ухвалили рішення про затриманого на хабарі голову суду: що відомо