RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Чого пристала до мене?": у Львові між нардепом та музикантом виник конфлікт через мову

Вже рік як Верховна Рада заборонила російську музику у громадському просторі, а у п'ятницю, 2 червня, на вул. Саксаганського у Львові спалахнув мовний скандал через пісні російського співака Віктора Цоя, які виконував на вулиці під гітару неповнолітній хлопець.

Про інцидент розповіла народна депутатка Наталія Піпа, яка стала свідком "концерту" та зробила зауваження виконавцю.

Читайте: Водій маршрутки з Гостомелю влип у скандал через російську попсу в салоні: фото "героя"

Як помітно з відео, хлопець відреагував на це досить агресивно, сказавши, що приїхав з Одеси, де всі говорять російською мовою.

Обережно! У відео ненормативна лексика!

"Одесу х*ярять більше, ніж Львів. В Одесі всі говорять російською. – Не всі говорять російською. – Я взагалі-то тільки з Одеси приїхав. Там всі російською говорять. – Ну й що. – Може, я, б*ять, краще знаю, хто і як там говорить. – Я маю купу друзів, які в Одесі розмовляють українською. До*балася до мене за мову. Пішла н*хуй", – такий діалог відбувся між "музикантом" та нардепом.

Також хлопець звернув увагу жінки, що він співає пісні не будь-кого, а лідера легендарного гурту "Кино". "Цой – легенда року, розумієш, б*ять. Цой – легенда року, а ти зараз береш і до*обуєшся. Ти могла б йти по якихось своїх справах. У тебе, с*ка, є робота, діти, сім’я, чоловік. А ти береш і до*обуєшся до того, що я співаю пісні Цоя. У тебе, с*ка, своїх справ немає чи що?", – дивується хлопець.

Після цього львів'янка викликала поліцію.

У коментарі виданню zaxid.net Наталя Піпа пояснила, що не мала жодних претензій до мови, оскільки та не заборонена в Україні, але наголосила, що виконання російськомовних пісень закон забороняє.

"Причому почала із доброго слова. Я їх попросила перестати співати і запитала, чи вони знають, що російські пісні заборонені. Вони мене послали. Я сказала, що, якщо вони не розуміють доброї мови, то будемо продовжувати говорити в поліції. Вони ще неповнолітні, а в них психологія, на жаль, радянських людей", – констатує жінка.

Поліція з’ясувала, що виконавець пісень Цоя є неповнолітнім та прописаний в Одесі. Наразі його помістили у притулок для дітей до приїзду батьків. Після цього будуть розв'язувати питання щодо притягнення його до адміністративної відповідальності за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

Нагадаємо, що у Малайзії знайшли новий вид кліщів та назвали його ім'ям лідера гурту "Кино".

  • Вас може зацікавити:

"Одеса та Харків – російські": у Чернівцях розгорівся мовний скандал, відео

"Іспити тільки російською": в Ірпені викладач ВНЗ потрапила у мовний скандал

На Київщині розгорівся мовний скандал: клієнтку не захотіли обслуговувати українською