RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Між життям та паспортом Росії: у Мелітополі лікар відмовився допомогти дитині зі струсом мозку

В окупованому Мелітополі медик відмовився госпіталізувати дитину зі струсом мозку, дізнавшись, що у нього немає російського паспорта.

Про це в ефірі телемарафону розповів мер населеного пункту Іван Федоров.

За його словами, на захоплених територіях окупанти продовжують тероризувати місцеве населення. Нещодавно у Мелітополі стався інцидент із співробітником "швидкої допомоги" - лікар відмовився госпіталізувати дитину зі струсом мозку, дізнавшись, що у нього немає російського паспорта.

Читайте також: На Луганщині колабораціоністи почали говорити про евакуацію та вивезення документів - голова РДА

Федоров зазначив, що з 1 червня у Мелітополі запрацювали нові обмеження для цивільних - місцеві жителі без паспорта РФ не зможуть отримати безкоштовні ліки від хронічних хвороб. Також окупанти посилили правила отримання гуманітарної допомоги у регіоні.

"Днями "швидка" приїхала до дитини, яка впала і отримала струс мозку. Лікар-гастролер, який приїхав з РФ, почав опитувати дитину: чи підтримують твої батьки РФ, чи не підтримують. Він відмовився її забирати до лікарні, коли дізнався, що в нього немає російського паспорта" , - продовжив Федоров і додав, що зараз немає інформації про стан здоров'я дитини.

Окремо мер Мелітополя розповів, що окупанти провели масові медогляди у школах, виявивши у дітей купу "хвороб". Загарбники пропонують своє "лікування" на певних умовах - наявність розпаспорту у дітей, яким виповнилося 14 років, або заяви від батьків про визнання молодших дітей "громадянами Росії" .

Раніше ми розповідали, що на Луганщині людей виселяють за відмову отримувати паспорт РФ.

Вас може зацікавити:

Зеленський призначив нового заступника глави СБУ: у батька посадовця паспорт РФ

Глава УПЦ МП має російський паспорт: деталі скандалу

Скандал із російським паспортом заступника голови Верховного суду: ухвалено несподіване рішення