RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Діяли грамотно: ЗСУ "накрили" загін "Шторм Z" під Сватове, відео

Під Сватове бійці 1 батальйону 92-ї механізованої бригади ЗСУ імені отамана Івана Сірка розгромили штурмову групу, перекинутого під Авдіївку, російського загону "Шторм Z". Внаслідок цього було знищено 16 росіян, ще троє здалися в полон.

Про це повідомляє Telegram-канал "Бутусов плюс".

Читайте також: У Шойгу заявили про початок "настання" ЗСУ на п'яти напрямках: в Україні прокоментували

"Вночі з 1 на 2 червня російський штурмовий загін у складі трьох взводів по 22 солдати кожен атакував позиції 1-го батальйону 92-ї механізованої бригади. Пересічні бійці загону були набрані з числа ув'язнених, засуджених за тяжкі злочини, в структурі Міноборони РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, на відміну від Вагнера, всі бійці були добре озброєні та підготовлені, кожен взвод мав кілька приладів нічного бачення та тепловізорів, 2 кулемети ПКМ, гвинтівку СГД, два гранатомети РПГ-7, один квадрокоптер.

"Воїни 1-го батальйону 92-ї бригади відбили атаку, а потім воїни роти "Браво" 1-го батальйону Міжнародного легіону оборони України провели зачистку. У результаті злагоджених дій наших військ, знищено 16 росіян, включаючи командира взводу, 3 здалися в полон, решті вдалося повернутися. З нашого боку втрат немає. Бій в обороні та швидка контратака є взірцем грамотних тактичних дій", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що російські зеки не витримують і дезертують із поля бою.

Вас також може зацікавити:

Бахмут взятий у кільце? ЗСУ просунулися вперед, карта

ЗСУ вразили 2 пункти управління та ЗРК противника: зведення за 5 червня

Відхід "Вагнера" зіграв злий жарт з росіянами в Бахмуті - Сергій Череватий