RU  UA

Немає ніякої "гіперзвукової" ракети: експерт назвав слабкі сторони "Кинджала"

Обстрілявши українську столицю ракетами "Кинджал", Росія не виявляла системи ППО у Києві, тому що використовуючи таку зброю по цілі, її сподіваються напевно знищити.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

За словами експерта, російське командування вважало, що ракети "Кинджал" неможливо перехопити.

Читайте: Уламки ракет впали на території зоопарку: з’явилися кадри з наслідками ракетної атаки по Києву. Фото і відео

"Але, якщо говорити безпосередньо про використання саме такого типу ракет, то їх використовують по дуже важливих об’єктах, які обов’язково намагаються знищити", - розповів Олександр Коваленко.

Він не виключає того, що удар був спрямований саме по локаціях, де повинні були знаходитися, за інформацією російської розвідки, ЗРК Patriot, але він навпаки, знищив гіперзвукові ракети, які за ним полювали.

"І тут, якщо ми говоримо про якісь втрати, наприклад, фінансові, то що таке фінансові втрати, якщо порівнювати з репутаційними. Їхня найвідоміша "не маючих аналогів у світі ракета" знову була знищена. І не одна ракета – одразу було шість знищено. Тут немає меж саме для репутаційної втрати російської армії", - зауважив фахівець.

Він нагадав, що коли демонстрували рештки першої збитої ракети "Кинджал", серед них була й бойова частина. Але російська пропаганда наввипередки почала заперечувати, що це не Х-47М2, бо вона "маленька", і взагалі "це стара радянська бомба".

Читайте: Окупанти хотіли влучити в Patriot ракетою "Кинджал": що відомо про захист цього ЗРК від атак

Насправді ж усе виявилося набагато цікавіше, підкреслив Олександр Коваленко, бо основою бойової частини "Кинджалів" і є концепція старих радянських бетонобійних бомб. І така концепція, додав він, використовується не лише в цій "аеробалістичній ракеті".

"Тобто ні про яку гіперзвукову ракету за концепцією саме гіперзвукової зброї не має сенсу говорити. Там від гіперзвуку тільки швидкість. Але все інше – це старий радянський мотлох. Дуже швидкий, який вбиває, так само як, до речі, Х-22, стара радянська ракета – примітивна, неякісна, аварійна, але вона має велику швидкість, і її також важко перехоплювати", - розповів він, додавши, що як тільки ЗСУ отримали систему, яка здатна на таких швидкостях та траєкторіях перехоплювати об'єкти, протиповітряна оборона почала їх знищувати зі стовідсотковою ефективністю.

Нагадаємо, що нічну атаку росіян по Києву радник голови ОП Михайло Подоляк назвав крилатим вітанням "миротворчої" місії спеціального представника КНР у Києві.

  • Вас може зацікавити:

Росія била по Києву "Кинджалами": Залужний розповів про результати роботи ППО

Українська ППО помножила на нуль російський "аналоговнєт": що відомо про ракету "Кинджал". Фото

Усі "Кинджали" збито, це справжній "Залізний купол": екскомандувач ДШВ оцінив роботу української ППО