RU  UA

Виробництво зброї в Росії: існує лише один варіант, як це зупинити

Виробництво зброї в Росії, котра зазнає великих фінансових витрат, можливо зупинити лише одним способом - накласти повне ембарго на ввезення товарів.

Про це в ефірі Апостроф ТВ заявив директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи заяву секретаря РНБО Олексія Данілова про те, що Росія виробляє ракети попри санкції.

Читайте також: Пенсії півмільйона росіян: скільки Росія витратила на наймасштабнішу атаку по Києву

"Жодні санкції ніколи не закриють ринок зброї. Це ілюзія – думати, що це можна зробити санкціями. Ринок зброї – це як наркотрафік, перепрошую. Як би ви з ним не боролися, він все одно буде існувати. Так сталося і у випадку Росії. Станом на минулий рік вони зіткнулися з колосальними втратами, можна було говорити, що їхній ВПК загнеться і не зможе виробляти ракети. Потім вони почали активно нарощувати (виробництво), почали активно завозити через різні чорні і сірі схеми необхідні комплектуючі", – зазначив він.

За словами Мусієнка, за різними оцінками, РФ виробляє від 30 до 50 ракет на місяць різних типів. За його інформацією, минулого тижня у ворога було в стані готовності до використання понад 300 ракет різних типів: Х-101, Х-555, ракети "Кинджал", Х-22, Х-32, "Калібри".

Мусієнко припускає, що буде якась хвиля на зменшення обстрілів, а потім вона буде наростати.

"Для того, аби в повній мірі позбавити Росію можливостей, проти неї потрібно запроваджувати повне ембарго на постачання будь-чого. Поки не буде повноцінного ембарго, вони, прикриваючись, зокрема, технологіями подвійного призначення, щось таки будуть завозити. І країни, які будуть готові їм це поставити, будуть знаходитися", – резюмував експерт.

Раніше ми писали про те, що російське командування продовжує програвати технологічну війну.

Вас також може зацікавити:

Росія здатна оновлювати запас ракет, але є одне "але": аналітик вказав на важливий момент

Росія продовжує атакувати Київ: що відомо про нічний удар 2 червня

Скільки ракет і дронів випустила Росія по Україні за травень: інфографіка