RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Лавра повертається до держави: УПЦ МП дали три дні покинути територію

УПЦ МП дали три дні на звільнення державного майна у Києво-Печерській лаврі. У разі відмови – буде суд для ухвалення відповідного рішення щодо усунення перешкод Заповіднику у користуванні майном.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Читайте також: Це не релігійне питання: чому потрібно закрити УПЦ МП в Україні

Глава відомства зазначив, що це робиться для того, щоб очистити українську землю від російського світу.

За словами Ткаченка, вчора, 5 червня, комісія МКІП з прийому-передачі державного майна Лаври завершила свою роботу та підписала акт прийому-передачі державного майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра", яким підтвердила передачу державного майна у користування заповіднику.

Він заявив, що Українська православна церква Московського патріархату на території Лаври допустила самовільну перебудову, добудову, перепланування пам'яток культурної спадщини та будівництво новобудов на території заповідника та "з усім цим ще розбиратимемося". Заповідник направив вимогу УПЦ МП про невідкладне звільнення та повернення заповіднику його майна протягом трьох днів.

"У разі відмови - буде суд для ухвалення відповідного рішення щодо усунення перешкод заповіднику у користуванні майном", - написав він.

При цьому Ткаченко заявив, що сьогодні представники монастиря відмовилися через канцелярію ухвалити Акт прийому-передачі державного майна. Тому заповідник надіслав усі документи поштою та в електронному форматі.

"Це справді історичне рішення і непроста робота, але Лавра має бути українською, і вона повертається до держави", - додав .

Нагадаємо, 29 травня, суд ухвалив нове рішення щодо намісника Києво-Печерської Лаври Павла, більш відомого як "Паша Мерседес". Йому продовжили домашній арешт.

Вас також може зацікавити:

Вдарив активіста в голову: "титушок" УПЦ МП затримали у Києві, відео

"Російський світ" головного мозку: у столиці затримали водія Києво-Печерської лаври

Потрапив на місці злочину: затримано священика УПЦ МП за зйомку техніки ЗСУ