RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Допоможуть часник і цибуля: як приготувати натуральну отруту для колорадського жука

Щоб зібрати щедрий урожай картоплі недостатньо правильно її посадити, а й потрібно знати, як позбавитися від непроханих гостей – колорадських жуків. Зазвичай із ними борються за допомогою хімічних інсектицидів або вручну збираючи та знищуючи личинки шкідника. Проте із цим завданням також чудово впораються й більше екологічні засоби.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, картоплю можна обприскати розчином із додаванням часнику, пекучі речовини у складі якого негативно впливають на колорадських жуків.

Читайте також: Як швидко відмити руки після чищення молодої картоплі: допоможуть доступні всім засоби

Для приготування суміші, необхідно взяти 200 грамів очищеного або неочищеного часнику, подрібнити їх та розмішати у відрі з водою Після цього суміш потрібно проварити протягом години та додати близько 40 мл рідкого господарського мила або ж таку кількість твердого, натертого на терці. Після охолодження суміш можна використовувати для обробки кущів картоплі.

Окрім цього, непоганий засіб для боротьби із колорадськими жуками вийде із лушпиння цибулі. Аби його зробити, необхідно взяти 0,5 кг сухого лушпиння та змішати з 10 літрами холодної води, після чого накрити та залишити у прохолодному місці без прямих сонячних променів на дві доби. Готову суміш процідити та змішати із 60 мл рідкого господарського мила, після чого можна обприскувати рослини.

Раніше ми писали, як можна подвоїти урожай картоплі.

Вас може зацікавити:

Ефекту не буде: які добрива на городі категорично не можна змішувати

Картопляне лушпиння - сильне добриво: для яких рослин воно підходить

Дієвий народний засіб від колорадського жука, який захистить рослини без хімії