RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

ЗСУ успішно контратакували на Бахмутському напрямку: карти та звіт ISW

Українські воїни, окрім відвоювання позицій у Бахмуті, раніше зайнятих росіянами, продовжують успішні наступальні дії на флангах міста.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Бахмут взятий у кільце? ЗСУ просунулися вперед, карта

Обстановка у Харківській та Луганській областях

Російські війська здійснили невдалі атаки поблизу Кремінної, Білогорівки та Берестового. Водночас, окупанти стверджують, що частини 6-ї загальновійськової армії РФ відбили українські атаки на Куп'янському напрямку.

Обстановка у Донецькій області

Українські сили оборони продовжують наземні атаки на північ і південний захід від Бахмута. Росіяни заявили, що українські війська увійшли до Берхівки та просунулися з Оріхово-Василівки, захопили висоти вздовж траси Е-40. Згідно з заявами ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина, російські сили частково втратили позиції поблизу Роздолівки. На південно-західній околиці Бахмута точаться запеклі бої, а українські війська витіснили російських окупантів із позицій на захід від Кліщіївки. Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Авдіївки, Північного, Невельського та Мар'їнки, де українські сили відбили 12 російських штурмів. Спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень повідомив, що чеченські сили замінили штурмові підрозділи "Шторм Z" в районі Мар'їнки приблизно тиждень тому і з того часу втратили початковий ентузіазм з приводу наступальних дій після зіткнення з сильним українським опором. Він зазначив, що чеченські сили Росгвардії атакують один фланг у районі Мар'їнки, а регулярні російські війська атакують інший.

Обстановка у Запорізькій та Миколаївській областях

Українські війська продовжують наземні атаки на південному заході Донецької та Сході Запорізької областей. Зокрема, в районі населених пунктів Новодарівка, Рівнопілля, Нескучне. За інформацією росіян, українські війська безуспішно намагалися провести наступальні операції на північній околиці Урожайного. Водночас, Генштаб ЗСУ повідомив, що російські війська безуспішно атакували у напрямку Новосілки та продовжують оборону на Новопавлівському та Оріхівському оперативних напрямках Запорізької та західній частині Донецької областей.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що, за словами бійця 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Гетьмана Івана Виговського, командира взводу Георгій "Армані", "Вагнер" відповзає з Бахмута, зазнавши величезних втрат.

Вас також може зацікавити:

Бахмут у кліщах ЗСУ: чому тікає Пригожин і чи випустять "Вагнер" з України

"Їх нормально поклепали": майор ЗСУ про відхід ПВК "Вагнер" з Бахмута

Тікали без штанів: українські штурмовики передали "привіт" окупантам під Бахмутом