RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія передала Угорщині українських полонених: реакція не змусила на себе чекати

Росія передала Угорщині, яка сумнівається в тому, чий Крим, 11 українських військовополонених угорського походження. У МЗС України дізналися про це із ЗМІ. Тепер Київ просить Угорщину надати детальну інформацію про переданих полонених та допустити до них консула.

Про це повідомив на сторінці у facebook речник МЗС Олег Ніколенко.

Читайте також: "Свобода Росії" звернулася з цікавою пропозицією до Пригожина: у чому його суть

Так, Угорщина та Росія не поінформували уряд України про свої переговори. Про те, що росіяни передали Угорщині українців угорського походження, в українські дипломати довідалися з публічних заяв віце-прем'єр-міністра Угорщини Жолта Шем'єна.

У МЗС України одразу ж відреагували та запросили тимчасового повіреного Угорщини. Київ попросив надати детальну інформацію про українців та невідкладно забезпечити до них доступ консула. Він має дізнатися про стан здоров'я українських військових та надати їм необхідну допомогу.

Спікер також зазначив, що звільнення наших військовополонених — це завжди хороша новина, але цей процес треба координувати з українською стороною.

Раніше на сайті РПЦ з'явилося про те, що з благословення патріарха московського Кирила та за посередництва РПЦ на прохання угорської сторони відбулася передача групи військовополонених. Після цього віце-прем'єр-міністр європейської країни Жолт Шем'єн в ефірі телеканалу Atv підтвердив передачу українських громадян. Політик заявив, що це "жест РПЦ щодо Угорщини, їй ці люди завдячують своєю свободою".

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що росіяни порушили судову справу проти депортованої української 14-річної дівчинки.

Вас також може зацікавити:

Україна повернула з полону 106 захисників: багато хто з них вважався зниклим безвісти

"Вітаємо на рідній землі": фото та відео повернення захисників України 25 травня

Бомбілі Україну: кого повернула Росія в рамках обміну