RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Новини

5 липня

4 липня

Всі новини

Можуть призвати в першу чергу: на кого зараз є запит в ЗСУ

Українська армія потребує людей, які володіють іноземними мовами для співпраці з інструкторами з різних країн – влітку під час мобілізації будуть звертати увагу саме на таких фахівців.

Про це заявив начальник Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Володимир Арап під час брифінгу, який відбувся на платформі Kharkiv Media Hub, інформує Армія Inform.

"Зараз маємо запит на громадян, які на високому рівні володіють англійською, німецькою та французькою мовами. Такі фахівці потрібні для співпраці із закордонними інструкторами, які допомагають нашим військовослужбовцям опановувати новітні види озброєння, отримане від міжнародних партнерів", - заявив він.

Читайте також: Ще одну категорію чоловіків планують мобілізувати: кого торкнеться

Володимир Арап нагадав, що згідно з указом президента України від 1 травня, загальну мобілізацію було продовжено на три місяці — до 18 серпня.

Він також додав, що планові завдання щодо мобілізації в регіонах визначаються Генеральним штабом України. Своєю чергою ТЦК та СП діють відповідно до встановлених вимог, направляючи необхідну кількість військовозобов'язаних до визначених військових навчальних центрів та закладів. Представники цих установ на місці проводять подальший аналіз та вивчення морально-ділових якостей кожної окремої особи з метою визначення його подальшої професійної підготовки.

Раніше ми писали, що в Україні можуть розширити мобілізацію та призвати студентів.

  • Вас також може зацікавити:

Вручення повістки не за місцем прописки: що це означає і в який військкомат потрібно йти

В Україні хочуть зменшити вік перебування на військовому обліку призовників: з'явилося офіційне пояснення

Мобілізація кількох людей з однієї родини: в якому випадку звільняють від призову

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.