RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Україна повернула з полону 95 осіб: перші кадри після обміну

У неділю, 11 червня, Україна повернула 95 військовополонених, яким влада збільшила виплати. Серед них є бійці з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, Бахмута, а також захисники "Азовсталі".

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Telegram.

Читайте також: Як ідентифікувати людину, зниклу безвісти: роз'яснення омбудсмана

"У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники "Азовсталі". Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на "Азовсталь", - написав він.

Фото: t.me/Koord_shtab

За словами Єрмака, багато з них перебували у російському полоні з пораненнями.

Водночас Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ) заявив, що серед звільнених: 51 боєць ЗСУ (з яких 15 тероборонців), 29 нацгвардійців, 11 прикордонників та четверо військових моряків. Усі вони - чоловіки. Серед них також є захисники Харківського, Запорізького, Херсонського, Луганського та Сумського напрямків.

Фото: t.me/Koord_shtab

"Серед звільнених українців троє мали статус "пошук особи". Тобто, Україна повертає також тих захисників та захисниць, які офіційно не були підтверджені ворогом як полонені. З неволі серед інших повернувся військовий музикант 36 бригади, морпіх. Семеро звільнених військовослужбовців брали участь у "вертолітній" місії ГУР до окупованого Маріуполя. Серед повернутих також четверо з важкими пораненнями. Один звільнений має суттєву втрату ваги (30 кілограмів), є військові з ускладненням хвороб", - йдеться у повідомленні.

Фото: t.me/Koord_shtab

Українським героям нададуть необхідну реабілітацію. Вони також зустрінуться з членами своєї родини, яких не бачили багато місяців.

У свою чергу, Росія обміняла 94 російських солдатів. У Міноборони Росії розповіли у коментарі ТАРС, що в українському полоні їм нібито загрожувала смерть. Їх відвезуть у лікарню для лікування та реабілітації.

Фото: t.me/Koord_shtab

Фото: t.me/Koord_shtab

Фото: t.me/ermaka2022

Фото: t.me/ermaka2022

Фото: t.me/ermaka2022

Нагадаємо, 4 червня голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час офіційного візиту до Туреччини зустрівся з командирами полку "Азов", які після звільнення з російського полону перебувають під патронатом турецької влади.

  • Вас може зацікавити:

Росія передала Угорщині українських полонених: реакція не змусила себе чекати

"Вітаємо на рідній землі": фото та відео повернення захисників України 25 травня

Україна повернула з полону 106 захисників: багато хто з них вважався зниклим безвісти