RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

Всі новини

Суд заарештував "слугу народу"-втікача Трубіцина і передав до бюджету грошову заставу

Вищий антикорупційний суд стягнув в дохід держави 9,886 млн грн застави з депутата Київської міськради Владислава Трубіцина, якого обвинувачують в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте також: "Слуга народу" Трубіцин, який вимагав хабарі, потрапив у розшук за крадіжку цінних книг у Вірменії - нардеп

"Суд погодився з доводами прокурора про порушення умов запобіжного заходу обвинуваченим та задовольнив клопотання у повному обсязі. Крім того, колегія суддів ВАКС змінила запобіжний захід указаній особі на тримання під вартою", - зазначається у повідомленні.

На початку 2022 року Трубіцина, який очолював одну з постійних комісій Київради, затримали та оголосили про підозру у справі про одержання 1,39 млн грн хабаря за сприяння в організації роздрібної торгівлі у столиці.

Його взяли під варту з альтернативою застави у 9 млн 886 тис. грн.

16 травня 2023 року Трубіцин не з’явився на судове засідання. Журналісти проекту "Схеми" з’ясували, що 13 травня 2023 року Трубіцин виїхав за кордон у напрямку Польщі за дозволом голови Держприкордонслужби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова. У ГУР згодом підтвердили, що відомство надавало Трубіцину такий лист про сприяння щодо виїзду з країни, при цьому стверджували, що зробили це на прохання іншої структури, відмовившись її назвати.

Вас може зацікавити:

У НАБУ підтвердили причетність олігарха Жеваго до хабаря голові Верховного Суду: фото і подробиці

Судді Верховного Суду ухвалили рішення щодо затриманого на хабарі голови суду: що відомо

У Київраді вимагали усунути депутата за здирництво з бізнесу - "слуга народу" Трубіцин сказав, що натякають на нього