RU  UA

Вода спадає, до роботи приступають поліція і комунальники: яка ситуація на Херсонщині після підриву ГЕС

На Херсонщині після підриву дамби Каховської ГЕС тривають обстріли з боку окупантів, вода поступово йде. Наразі триває підготовка до відновлюваних робіт.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

Читайте також: "Вигрібаю та вигрібаю": як живуть люди на Херсонщині після підриву ГЕС

"Обстріли тривають. Двоє людей перебувають у стаціонарі і прогноз позитивний. Також виявлено двох загиблих внаслідок затоплення", - розповів він.

Зараз триває підготовка до відновлюваних робіт. Першими заходять сапери, які очищують територію від вибухових предметів, які могло принести водою, потім правоохоронці, які фіксуютьт наслідки, потім - санепідемслужба, яка проводить обробку приміщень. І вже після того заходять комунальники. За залишене майно не треба турбуватися, все надійно охороняється і ще не зафіксовано жодного випадку мародерства.

"На Лівобережжі окупанти провалили евакуацію. Мародерство носить системний характер, окупанти грабують покинуті будинки, що потрапили в зону затоплення. Багато хто перебуває в інших населених пунктах і зараз їх намагаються вивозити до Росії", - ділиться чиновник.

За словами заступника голови Херсонської облради, гуманітарна ситуація на Херсонщині хороша. Є вода, всі предмети першої необхідності, тому все це зараз не треба привозити. Регіон потребує побутової хімії, предметів особистої гігієни, комп’ютерної техніки тощо. Якщо є можливість, це треба привозити.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що в Голій Пристані від обстрілу росіян загинула вагітна жінка , яка намагалася врятувати бабусю та дідуся під час евакуації.

Вас також може зацікавити:

Окупанти перекидають найбільш боєздатні частини з Херсонщини після підриву ГЕС

Україна отримала 9 пожежних мотопомп від Польщі: що відомо

Не Каховської ГЕС єдиної: окупанти висадили в повітря ще одну дамбу в Україні