RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

ЗСУ просунулися та мають територіальні успіхи на трьох напрямках - ISW

Українські воїни продовжують наступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту.

Про це йдеться у матеріалі американського Інституту вивчення війни (ISW).

Читайте також: Втратили береги: чи зможе російське командування зберегти коридор до Криму

Обстановка у Харківській та Луганській областях

На лінії Куп'янськ-Сватове російські війська наступальних дій не проводили. ЗСУ відбили російські атаки на Білогорівку, Роздолівку та Веселе.

Обстановка у Донецькій області

Українські війська продовжували наступати на північному та південному флангах від Бахмуту, а окупанти почали контратакувати у самому Бахмуті. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що українські війська просунулися на 250 метрів у районі Берхівського водосховища та 200 м у напрямку Торецька. Тривають бої у районі Ягідного. У Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська завдали невдалих наземних ударів у напрямку Оріхово-Василівка та Біла Гора. Джерела з РФ повідомляли, що російські сили безуспішно контратакували у напрямку Білої Гори та Іванівського, а українські сили, нібито, не мали успіху у проведенні штурмових операцій у районі Берхівки. Українські сили відбили російські атаки на Авдіївку та Мар'їнку.

Обстановка на південному фронті

Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на адміністративному кордоні Донецької та Запорізької областей. Спікер об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку капітан Валерій Шершень повідомив, що російські війська продовжували спроби відбити Макарівку та вели безуспішні дії у Времівці. Українські та деякі російські джерела повідомляли, що на 13 червня українські сили зберігали свої позиції у Макарівці. Російські джерела стверджували, що бої продовжуються поблизу Старомайорського та Урожайного. Заступник міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що минулої доби на Бердянському напрямку українські війська просунулися на 500-1000 метрів і звільнили до 3 квадратних кілометрів території. Також українські війська здійснили наземні атаки на заході Запорізької області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бійці ЗСУ звільнили від окупантів Благодатне на Донеччині.

Вас також може зацікавити:

У Росії за один день - сотня "200-х": Маркус спростував російську брехню про втрати ЗСУ

Окупанти перекидають найбільш боєздатні частини з Херсонщини після підриву ГЕС

Окупанти перейшли до активної оборони на Запоріжжі: що відбувається на фронті