RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

У росіян за один день - сотня "200-х": Маркус спростував російську брехню про втрати ЗСУ

Головний сержант 47-ї окремої механізованої бригади Валерій Маркус ("Магура") порівняв реальні втрати українських та російських сил у боях на Запорізькому фронті. Офіцер закликав українців не вірити росіянам та не поширювати ворожу дезінформацію.

Про це він розповів на своїй сторінці Facebook.

Читайте також: ЗСУ провели успішні контрнаступальні дії на трьох напрямках: звіт ISW та карта бойових дій

За словами Маркуса, у день, коли Росія звітувала про нібито понад 300 убитих бійців 47-ї бригади ЗСУ, яку закидають втрачені Leopard і Bradley під час боїв на Запорізькому напрямку, насправді втратила п'ять осіб. А ось у росіян втрати значно вищі, проте ці дані окупанти замовчують.

"Ось, яскравий приклад їхньої брехні: у перший же день, коли вони заявляли, що у нас вже розбита бригада, що у нас 350 загиблих, все - бригади немає, в нас було п'ять загиблих. Це яскравий приклад того, наскільки вони брешуть, наскільки те, що вони заявляють, не має нічого спільного з реальністю, тільки за вчорашній день до Токмака вони, росіяни, привезли з цього напряму понад сотню своїх вбитих, за останні кілька днів ми знищили півтора десятка їхніх танків, два "Сонцепека", а скільки ми знищили їх БМП... чесно? Я навіть не рахував", - розповів Маркус.

Він підкреслив, що окупанти в обороні зазнають навіть більших втрат, ніж ЗСУ, що атакують.

"Ми в наступі, вони в обороні. І вони несуть втрати в рази більше за наші. Ніхто з хлопців не виявляє малодушність, бійці б'ються як леви. Я таких мужніх та гідних людей у житті не бачив. І не смійте писати жодного кривого слова про цих людей. Вони воюють за ваше право на існування. Тож майте повагу. Краще помовчіть або пишіть слова підтримки. Не поводьтеся як шакали. Не добивайте людей. Людям тяжко, але вони воюють. Вони вигризають, метр за метром", - зазначив головний сержант.

Окремо Маркус зазначив, що ходить у штурми зі своїми бійцями, а не відправляє їх у нескінченні атаки на позиції окупантів.

"Ніхто людей на м'ясо не пускає, ні в якому разі. Я, як представник командування бригади, щодня йду на штурми разом із людьми. Щодня. Не в командирських машинах, а в машинах безпосередньо з піхотою. Я поряд з ними", - сказав Маркус.


Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти перекидають армійські частини та з'єднання з Херсонської області на Запорізький та Донецький напрямки.

Вас також може зацікавити:

Українські захисники повідомили про звільнення Новодарівки на Запоріжжі: фото

Бійці ЗСУ звільнили ще одне село на Донеччині: знову майорить прапор України, відео

Плани люблять тишу: в Міноборони заінтригували промовистим "посланням" від Буданова