RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Що є відстрочкою від призову на строкову службу: роз'яснення адвоката

Президент України Володимир Зеленський у квітні 2022 року скасував весняний призов на строкову військову службу й військовослужбовці, які відслужили термін служби, можуть бути звільнені в запас "не раніше оголошення в установленому порядку демобілізації", досі перебуваючи на строковій службі, а Уряд доповнив підстави та порядок для надання відстрочки від призову призовникам, що може бути використаним для звільнення зі строкової військової служби.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

За його словами, йдеться про підстави для звільнення зі строкової служби для призовників, які мають дітей віком до 18 років та виховують їх самостійно.

Читайте: Скасування весняного призову в Україні: кого зараз забирають на службу

"Що означає самостійно? Це не означає, що ви не перебуваєте в офіційному шлюбі. Це означає виключно те, що або дружина померла, або вона позбавлена батьківських прав", - каже адвокат.

Також були визначені відповідні підстави для звільнення від призову на строкову службу призовників, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років; які виховують дитину з важкими захворюваннями; які мають дружину з інвалідністю; які здійснюють догляд за особами з інвалідністю.

"Зазначу, що це можливо, якщо відсутні інші особи, які можуть доглядати. Я вважаю, що це також неправильно. І питання строковиків, воно потребує просто негайного розв'язання", - наголосив Кравець.

Раніше ми розповідали про процес бронювання працівників підприємств від мобілізації.

Вас також може зацікавити:

Чи можна вручати повістки обмежено придатним: коментар юриста

У якому разі можна оскаржити повістку, вручену на блокпосту: пояснення юристів

Торгував "білими квитками" для військовозобов'язаних: у Києві затримано чергового зловмисника