RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

6 жовтня

5 жовтня

Всі новини

Приховують втрати: керівництво РФ поділило своїх військових на 2 категорії

Командування загарбників, які приховують справжні втрати ЗС РФ, встановило новий порядок лікування поранених російських бойовиків - евакуюють до території Росії лише офіцерів, а сержантський та рядовий склад лікують тільки на тимчасово окупованих територіях України.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Окупанти намагаються перешкодити просуванню ЗСУ: які засоби використовуються

Щоб здійснювати новий порядок лікування солдатів, окупанти збільшують кількість ліжок у місцях, які переоблаштували під військові шпиталі.

Обстріли ЗС РФ

У п'ятницю, 16 червня, загарбники завдали ракетного удару по Київській області за допомогою 6 аеробалістичних ракет Х-47 “Кинджал” та 6 крилатих ракет “Калібр”. Українські сили ППО збили усі 12 ракет.

Водночас загарбники завдали 33 авіаційних удари та здійснили 59 обстрілів з РСЗВ. Внаслідок цього зруйнована інфраструктура та постраждали мирні жителі.

Рашисти зосереджують свої сили на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де за минулу добу відбулось 36 боїв.

На Волинському та Поліському напрямках немає суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках російські бойовики протягом 16 червня завдали авіаційних ударів по Могриці на Сумщині та Бударкам Харківщини. Окупанти також здійснили мінометні та артилерійські обстріли таких населених пунктів:

  • Леонівка, Костобобрів і Грем'яч Чернігівщини;
  • Зноб-Трубчевська, Чуйківка, Соснівка, Старикове, Бояро-Лежачі, Старі Вирки, Басівка, Степок, Краснопілля, Велика Писарівка Сумщини;
  • Уди, Червона Зоря, Глибоке, Липці, Зелене, Тернова, Огірцеве, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Бочкове та Мала Вовча Харківщини.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів зазнали:

  • Кам'янка, Красне Перше, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кислівка Харківщини;
  • Новоселівське Луганщини.

На Лиманському напрямку російська армія завдали авіаційного удару в районі Спірного. Артилерійських обстрілів зазнали:

  • Стельмахівка, Невське і Білогорівка Луганщини;
  • Торське, Верхньокам’янське, Спірне і Серебрянка Донеччини.

На Бахмутському напрямку окупанти завдали авіаударів в районах Білої Гори та Нью-Йорка Донеччини. Від артилерійських обстрілів російських солдатів постраждали:

  • Васюківка, Оріхово-Василівка, Богданівка, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Біла Гора, Костянтинівка та Південне.

На Авдіївському напрямку окупанти вели наступ в районах Степового та Авдіївки, але успіху не мали. В районі Авдіївки завдали авіаудару та здійснили артилерійських обстрілів Веселого та Карлівки Донеччини.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ відбили усі атаки рашистів в районі Мар’їнки. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах Мар’їнки та Побєди. З артилерії вони обстріляли такі населені пункти:

  • Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Максимільянівка та Костянтинівка Донеччини.

На Шахтарському напрямку загарбники вели наступ у напрямках Новомихайлівки та Водяного Донеччини, але безуспішно. Окупанти завдали авіаударів в районах Пречистівки, Золотої Ниви та Благодатного, а також обстріляли Вугледар, Времівку, Сторожеве, Новосілку та Новопіль Донеччини.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти продовжують оборонятися, а також обстріляли:

  • Ольгівське, Полтавку, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівку, Новоандріївку, Малі Щербаки, Кам’янське Запорізької області;
  • Зміївку, Шляхове, Берислав, Козацьке, Інженерне, Зеленівку, Садове, Антонівку, Білозерку, Дніпровське, Кізомис Херсонщини та Херсон.

ЗСУ

Українська авіація за 16 червня завдала 17 ударів по районах зосередження окупантів, ліквідувавши ударний вертоліт Ка-52 та сім розвідувальних дронів.

Крім того, підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за минулу добу уразили пункт управління, три райони зосередження особового складу рашистів, п'ять артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, чотири станції радіоелектронної боротьби, а також ще два важливих ворожих об’єкти.

Нагадаємо, 16 червня, російські окупанти обстріляли Київську область і вдарили по Херсону - внаслідок чергового терористичного акту постраждали мирні люди, включаючи дітей.

  • Вас також може зацікавити:

Три будинки зруйновано вщент, багато постраждалих: нові деталі атаки росіян на Київщину

Горить у пеклі: ЗСУ збили третій ворожий "Алігатор" за тиждень

Став хабом та великою базою ворога: мер Мелітополя розповів про ситуацію у місті