RU  UA

Став хабом та великою базою ворога: мер Мелітополя розповів про ситуацію у місті

Українські захисники звільнили від російських окупантів село Наводарівку в Запорізькій області і вже кілька місяців у ворога помітна паніка, але, на жаль, це не означає те, що окупанти тікають із тимчасово окупованої території.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Читайте: Росія призначила дату псевдовиборів на окупованих територіях України

"Так, ми бачимо, що ліквідація ворога триває. Сьогодні окупантам було завдано шкоди в Бердянську - був одиночний вибух, який призвів до того, що було знищено автомобіль одного з гастролерів з Російської Федерації", - розповів він.

Мелітополь, за його словами, став російським хабом, де зосереджені не лише особовий склад, а й техніка, і тому місто стало найбільшою військовою базою ворога у Запорізькій області.

У той же час втрати російських військ призвели до проблеми, де розміщувати та лікувати поранених, які звозяться з усієї області.

"Щоб їх швидше відправити в бій, як шпиталі використовуються будь-які великі приміщення, школи, дитячі садки. Багато місцевих медиків відмовляються надавати медичну допомогу окупантам, були випадки, коли медиків завозили з Росії", - розповів про ситуацію Іван Федоров.

Нагадаємо, що російські окупанти, після підриву Каховської ГЕС, перекидають армійські частини та з'єднання з Херсонської області на Запорізький та Донецький напрямки.

Вас також може зацікавити:

Окупанти обстріляли Оріхів під Запоріжжям: є поранений та загиблий

ЗСУ успішно контратакували і просунулися в Запорізькій області — ISW

"Другу добу витаскують двухсотих": у окупантів великі втрати під Мар'їнкою та на Запоріжжі