RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Ти - наш супергерой! Кумедні листівки до Дня тата

Щороку, у третю неділю червня маленькі та дорослі діти вітають своїх татусів із Днем батька - офіційно свято в Україні затвердили у 2019 році, проте раніше батьків також вітали у вересні, у Всенародний день батька.

Привітання в картинках публікує "Апостроф".

Вперше свято, присвячене батькові, було відзначено у Сполучених Штатах Америки у 1910 році. Ініціативу провести такий день висловила Сонора Смарт Додд з міста Спокан у Вашингтоні, яка бажала вшанувати свого батька, який самостійно виховав шістьох дітей. Вона запропонувала встановити дату свята на день народження свого батька, 5 червня.

Проте пізніше день святкування було перенесено спочатку на 19 червня, а потім встановлено "плаваючу" дату - третю неділю червня.

Читайте також: День батька 18 червня: найкращі побажання у прозі та картинках

У 1966 році День батька став національним святом у США. Згодом інші країни приєдналися до святкування у третю неділю червня.

В Україні це свято було започатковано з метою висловлення подяки представникам сильної статі, які добросовісно та самовіддано дбають про своїх дітей. Головною метою свята є "створення сприятливих умов для зміцнення інституту сім'ї" і визнання ролі батьків у вихованні дітей.

Раніше ми публікували вітання та ідеї подарунків, якщо тато на фронті.

  • Вас також може зацікавити:

Що подарувати татові на День батька, який відзначають в Україні у червні

Хочу, щоб тато повернувся: маленькі українці привітали своїх татусів із Днем батька

Церковні свята в червні 2023: календар з важливими датами