RU  UA

Початковий етап контрнаступу вже триває: коли будуть задіяні всі сили на фронті

Нинішні військові дії на Запорізькому напрямку - початковий етап контрнаступу. На сході країни завершується виконання стратегічної оборонної операції.

Про це повідомив генерел-лейтенант, військовий експерт Ігор Романенко в ефірі "Апостроф TV".

Читайте також: ЗСУ звільнили ще один населений пункт на Запоріжжі: всі подробиці від Міноборони

За його словами, ворог наразі несе більші втрати, аніж ЗСУ. Проте створив потужні лінії оборони.

"Є розвіддані, що ворог зміцнює свій авіаційний потенціал. Вони переробляють навіть цивільні гелікоптери під військове застосування і все це зараз використовується на Таврійському напрямку. Вони мають керовані засоби з дальністю 10 км, тоді як наші переносні комплекси діють на відстань до 5 км. Тому нам зараз потрібні мобільні засоби ППО, які забезпечать прикриття з повітря, а також сучасні ударні гелікоптери і зброя до них", - зазначив Романенко.

За його словами, на сході завершується виконання стратегічної оборонної операції та готуються можливості для наступальних дій.

"Для цього виявляються слабкі місця в обороні і максимально знищується техніка противника. Після цього буде задіяно основні сили для наступу. Але для цього потрібно дуже добре готуватися і не помилитися у виборі слабких місць противника", - резюмував експерт.

Раніше ми розповідали про те, що РФ відхилила запит ООН щодо відвідання тимчасово окупованої території Херсонської області, постраждалої від руйнування Каховської дамби.

Вас може зацікавити:

Україна може отримати сучасні танки від Ізраїлю: що відомо

Скільки Україна втратила західної техніки: розвідка Естонії назвала цифру

Ворог обстріляв Сумщину: нові дані про загиблих батька та сина