RU  UA

Лукашенко все розуміє, але кров'ю пов'язаний із Кремлем: які є сценарії для режиму білоруського диктатора

Сили оборони готуються відбити можливий повторний напад з північного напрямку та варіантів для білоруського диктатора Олександра Лукашенка залишається дедалі менше – він не може атакувати Україну, але й не може чинити опір тиску глави Кремля.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Іван Ступак.

Читайте також: Польських прикордонників вперше обстріляли з території Білорусі: що відомо

"У Верховній Раді тільки зараз зареєстрували проект постанови про визнання Білорусі країною-агресором на тлі заяви Кремля про розміщення в цій країні ядерної зброї. у напрямку на Київ з боку Білорусі, зараз ми підготувалися на випадок такого розвитку подій, і якщо режим Лукашенка за вказівкою з Кремля наважиться разом із російськими окупантами наступати на територію нашої країни, то війська цієї білоруської хунти будуть розгромлені з важкими наслідками для самого Лукашенка. Очевидно, що народ Білорусі не хоче воювати та чекає на звільнення від режиму самозваного президента", - сказав Ступак.

Він додав, що Лукашенко прямо не бере участі зараз у кремлівській агресії, але юридично він є співучасником та посібником злочинів армії РФ в Україні.

"Мінський диктатор розуміє та відчуває тиск з боку України та країн НАТО. Він боїться того, що в Україні є білоруські добровольці, що в Польщі можуть готувати сили білорусів, які у разі краху режиму в Мінську зможуть взяти ситуацію під контроль. Лукашенко боїться і вкрай сумнівається, що народ Білорусі у разі активності білоруських добровольців займе хоч би нейтральну позицію. Велика ймовірність, що білоруси почнуть переходити на бік повстанців”, - наголосив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що минулого тижня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що почав отримувати тактичну ядерну зброю з РФ.

Вас також може зацікавити:

Ядерна зброя РФ у Білорусі це порушення Договору про нерозповсюдження - представник Литви в ООН

Лукашенко вирішив помахати ядерною палицею, але є один нюанс

Ядерний Лукашенко: кому загрожує білоруський диктатор